Otthon / Friss hírek / Ha Novák Katalin Facebook-követőin múlik, lesznek nyári gyermektáborok

Ha Novák Katalin Facebook-követőin múlik, lesznek nyári gyermektáborok

A legnagyobb közösségi portálon indított szavazást Novák Katalin családügyi államtitkár, amiben arról érdeklődik, legyenek-e nyári táborok. Mint fogalmaz, az – egyébként nyilván nem reprezentatív – szavazást azért indította, mert a kormány megbízásából igyekszik ezt a kérdést a lehető legalaposabban körbejárni, és megfelelő javaslatot tenni.

A voksoláson több mint 27 ezren vettek részt, és csaknem háromnegyedük úgy foglalt állást, megfelelő intézkedésekkel legyenek nyári táborok.

A kérdés azért érdekes, mert Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő – pontosítva Gulyás Gergely kancelláriaminiszter aznap délelőtt, a Kormányinfón elmondott szavait – április 30-án este azt jelentette be,augusztus 15-ig az 500 főnél kisebb rendezvényeket sem engedélyezik.

Azonban – hívja fel a figyelmet az mfor.hu – a gazdasági és politikai logika azt diktálná, hogy a kormányzat oldja fel a nyári gyermektáborok tilalmát. Ugyanis

  • egyrészt leálláskor a cégek sok embert küldtek szabadságra, ami felemésztette a nyárra tervezett keretet, a gyermekeket pedig járványügyi szempontból nem lenne szerencsés összezárni a nagyszülőkkel,
  • másrészt a gyermekekre felügyelők számára így munkalehetőség nyílik.

A gazdasági szakportál ez alapján úgy véli, a szerdai kormányülésen – természetesen szigorú óvintézkedésekkel, de – valószínűleg engedélyezni fogják a nyári gyermektáborok megszervezését.

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

„Nem fogadjuk el a büntető szemléletet” – az orvosok szerint a belügy nem jó irányba viszi az egészségügyet

„A Kamarával a tárgyalást eredményesen zártuk, amit Dr. Kincses Gyula elnök úr levélben köszönt meg” …

Leave a Reply

Close
%d bloggers like this: