Otthon / Friss hírek / A Fidesz „szárnyalásának” örül az Origo, csak közben véletlen megírták azt is, hogy az ellenzék is épp annyira szárnyal

A Fidesz „szárnyalásának” örül az Origo, csak közben véletlen megírták azt is, hogy az ellenzék is épp annyira szárnyal

Szokásos orbánánusz-izgatásként készült egy felmérés a Médianéző Központ által arról, hogy „szárnyal a Fidesz a közösségi médiában”. Az orbánisták oda szerettek volna kilyukadni, hogy „a Fidesz sokkal sikeresebbnek bizonyult, mint ellenzéki kihívói.” A kutatásból azonban pont az derült ki, hogy a Fidesz semmivel nem sikeresebb a közösségi médiában, mint az ellenzék.

Az elemzés szerint

– a nagyobbik kormánypárt bejegyzéseire összesen 2,8 millió interakció (kedvelés, megosztás, komment) érkezett;

– az “egyesített” ellenzék tekintetében ez a szám mindössze kicsivel több mint 2,5 millió;

– írta meg boldogan az Origó.

Az elemzés eredménye képi formában így néz ki:

Az elemzőcég leszögezte, hogy a veszélyhelyzet idején a kormánynak az átlagosnál intenzívebb tájékoztatási tevékenységet kell folytatnia a koronavírussal szembeni védekezés érdekében. Ezzel pedig a közösségi médiafelületek használata is nagyobb hangsúlyt kapott – tették hozzá. A Médianéző kutatása szerint ennek következtében a Magyarország Kormánya Facebook-oldal több mint kétszeresére duzzadt a vizsgált időszakban, és Orbán Viktor is sok új követőt szerzett.

A tájékozódás iránti igény egyébként nem egyenlő azzal, hogy valaki szimpátiából kezd követni egy Facebook-oldalt, de ezt az „elemző” már nem teszi hozzá.

Ahogy azt sem, hogy milyen források állnak rendelkezésre (harácsolás nélkül is) a kormánypártoknak, melyeket a közösségi médiába tolnak trollhadsereggel és fake news oldalak hadával kiegészülve. És mindezzel együtt született az az eredmény, hogy a költségvetésben egyébként is megtépázott ellenzéki pártok közül pl. a Jobbik simán produkált 1 millió reakciót. Az ellenzéket egyben nézve pedig bőven hozták azt a szintet, amit a kormánypártok.

 

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

„Nem fogadjuk el a büntető szemléletet” – az orvosok szerint a belügy nem jó irányba viszi az egészségügyet

„A Kamarával a tárgyalást eredményesen zártuk, amit Dr. Kincses Gyula elnök úr levélben köszönt meg” …

Leave a Reply

Close
%d bloggers like this: