Otthon / Egészségügy / Három nap után derült ki, hogy téves adat miatt ugrott meg Magyarországon a kórházban kezeltek hivatalos száma

Három nap után derült ki, hogy téves adat miatt ugrott meg Magyarországon a kórházban kezeltek hivatalos száma

A koronavirus.gov.hu adatai szerint május 7-én 968 koronavírus-fertőzöttet kezeltek kórházban, ami a következő napra 1132-re ugrott, ez jelentős elmozdulásnak számított ahhoz képest, hogy ebben az időszakban nem igazán szokott ekkora differencia mutatkozni két nap között. A lélegeztetőgépekre kerültek száma ezzel párhuzamosan 50-ről 74-re nőtt.

Május 9-én kimaradtak a közlésből ezek az adatok, másnapra 812-re esett a kezeltek száma, 50 lélgeztetőgépes beteg mellett.

Ezután tegnap este megjelent egy új közlemény az oldalon, “Az elmúlt egy héten fokozatosan csökkent a kórházban ápolt koronavírusos betegek száma” címmel. Látva a május 8-ra történt ugrást ez lehetetlennek tűnik, de a szöveg végére odatették a megoldást is:

Ezúton jelezzük, hogy május 8-án a kórházban ápoltakról közölt adat téves kórházi adatszolgáltatás miatt nem volt pontos, a hibás adatot közlő kórház utólag korrigálta az adatot, eszerint helyesbítjük mi is ezúton az aznapi adatot.

Tehát aznap 1132 helyett 891 koronavírusost ápoltak a kórházakban.

(444)

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

„Nem fogadjuk el a büntető szemléletet” – az orvosok szerint a belügy nem jó irányba viszi az egészségügyet

„A Kamarával a tárgyalást eredményesen zártuk, amit Dr. Kincses Gyula elnök úr levélben köszönt meg” …

Leave a Reply

Close
%d bloggers like this: