Otthon / Friss hírek / A fideszes újság négy halottal riogatott, de a rendőrség szerint ez nem rémhírterjesztés – 24.hu

A fideszes újság négy halottal riogatott, de a rendőrség szerint ez nem rémhírterjesztés – 24.hu

Elutasította a Pest Megyei rendőr-főkapitányság azt a feljelentést, amelyet Érd ellenzéki polgármestere adott be a Fidesz közeli Érdi Oldal cikkével kapcsolatban rémhírterjesztés gyanúja miatt.

A kormánypártok támogatását nyíltan felvállaló helyi újság május 12-én azt írta, hogy „eddig négy személy hunyt el Érden a koronavírus következtében”. Az állítás a címben és vastag kiemeléssel a cikkben is szerepelt azzal a körítéssel, hogy a Csőzik László vezette önkormányzat elhallgatja a valós adatokat, és a járvány kitörése óta semmilyen tájékoztatást nem ad az érdieknek.

Az önkormányzat a feljelentéshez csatolta a hivatalos igazolást, amely szerint a cikk megjelenéséig Érden egyetlen olyan halálesetet sem regisztráltak , amelynél a COVID-19 koronavírus-fertőzést jelölték volna meg a halál okának.

A rendőrség egy héttel a feljelentés után arról tájékoztatta a 24.hu-t, hogy megvizsgálták az ügyet, és álláspontjuk szerint „a cselekmény nem bűncselekmény”.

Békéscsabán épp pénteken ítéltek 250 illetve 150 óra közmunkára két férfit. Őket a Járási Ügyészség közveszéllyel fenyegetés bűntette miatt állította bíróság elé, mert februárban „a koronavírus fertőzéssel kapcsolatban valótlan tartalmú írást tettek közzé az egyik közösségi portálon”.

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

Jól megy a felcsúti gázszerelő sporthotelének

Az alcsúti arborétum mellett működő Puskás Ferenc Sport Hotelt üzemeltető cég csaknem 13 millió forintos …

Hozzászólás

Close
%d blogger ezt szereti: