Otthon / Friss hírek / Máris kilobbizták, hogy 4 balatoni kikötőt mégse adjon el a Bahart – 444.hu

Máris kilobbizták, hogy 4 balatoni kikötőt mégse adjon el a Bahart – 444.hu

Ami ellen fideszes településvezetők is tiltakoztak.

A Népszava szúrta ki, hogy Kontrát Károly államtitkár, Veszprém megyei parlamenti képviselő még csütörtökön kiposztolta a Facebookra, hogy a Bahart mégsem adja el Balatonakali, Balatonudvari, Csopak és Balatonkenese kikötőjét, hanem a települések ingyenes használatába adja azokat.

Az eredeti, a nagy felháborodás és a társtulajdonos önkormányzatok véleménye ellenére elfogadott reorganizációs terv szerint ezt a négy kikötőjét előbb bezárta, majd eladta volna a Bahart, ami ugyancsak kénytelen eladni a szállodáit és kempingjeit, illetve – ez ellen különösen sokan tiltakoztak – bérbe adja az összes vitorláskikötőjét. Utóbbiak nyereségesen működnek és több bevételt bérleti díj formájában sem hoznak.

Hogy miért tartanak sokan attól, hogy a reorganizáció az állami vagyon turizmusban érdekelt fideszes vállakozóknak való átjátszását jelentheti? A Bahart többségi állami részvénycsomagja annál a Magyar Turisztikai Ügynökségnél van, aminek napi működésére a háttérből Orbán Ráhel, a miniszterelnök lánya van nagy hatással, az MTÜ működését pedig Rogán Antal miniszterelnöki kabinetfőnök felügyeli.

Kontrát posztjából úgy tűnik, hogy a terv többi része érvényben maradt, de a négy közkikötő megmenekülhet a NER-privatizációtól.

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

Jól megy a felcsúti gázszerelő sporthotelének

Az alcsúti arborétum mellett működő Puskás Ferenc Sport Hotelt üzemeltető cég csaknem 13 millió forintos …

Hozzászólás

Close
%d blogger ezt szereti: