Otthon / Egészségügy / Államosíthatja a háziorvosi ellátást Pintér Sándor – hvg.hu

Államosíthatja a háziorvosi ellátást Pintér Sándor – hvg.hu

A két világháború közötti felállást kombinálná a Kádár-éra rendszerével az alapellátásban a belügyminiszter a MedicalOnline szerint.

Államosítaná a háziorvosi ellátást Pintér Sándor belügyminiszter – írja a MedicalOnline. A lap több egymástól független forrásra hivatkozva azt írja, hogy a miniszter többek között azzal indokolta ennek szükségességét, hogy a Covid-19-járvány alatt nem voltak vezényelhetők az orvosok. Pintért a közelmúltban bízta meg az egészségügy rendbetételével Orbán Viktor miniszterelnök.

A lap szerint fontos kérdés lesz majd tisztázni, hogy miként akarják majd kárpótolni a doktorokat, az esetenként több tízmilliós értékű praxisokért, illetve, hogy mennyit és hogyan fizetnek majd a tulajdonukban lévő rendelőkért és orvosi eszközökért.

Annak ugyanakkor nagy a valószínűsége, hogy a nyugdíjkorhatárt bőven túllépő háziorvosok azonnal otthagyják majd körzeteiket, és a fiatalabb generáció is elbizonytalanodik, mivel sokan közülük éppen azért választották a háziorvosi hivatást, hogy megszabaduljanak a kórházi hierarchiától, a központi irányítástól – írják.

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

A polgármester is tüntetett Siófokon a meteorológiai állomás mellé engedélyezett ötemeletes társasház megépítése ellen

A siófoki meteorológiai állomást féltve tartottak közös sajtótájékoztatót politikusok és civilek pénteken a Balaton-parti városban, …

Hozzászólás

Close
%d blogger ezt szereti: