Otthon / Egyéb / Míg a kórházban feküdt az idős nő, rokonai elköltötték a pénzét

Míg a kórházban feküdt az idős nő, rokonai elköltötték a pénzét

A belvárosi nyomozók elfogtak azt a házaspárt, akik a kórházban ápolt idős rokonuk bankkártyáját magukhoz vették, és arról több mint négymillió forintot elköltöttek – írja a rendőrség honlapja. 

A rendőrségre feljelentés érkezett, amely szerint egy 84 éves asszony 2020. május 1. és május 26. között kórházban volt, ezalatt az idős asszony gondozója tartózkodott a lakásában, amelynek során 2020. május 6-án a sértett keresztlánya, a 60 éves M. Judit magához vette a bankkártyáját, azzal az indokkal, hogy az idős asszony távolléte alatt ne maradjon a lakásban őrizetlenül. Továbbá M. Judit férje, a 60 éves M. János a sértett távolléte alatt a lakásból ellopta az idős asszony közel félmillió forint értékű elektromos kerékpárját.

A sértett, miután hazatért a kórházból keresztlányától visszakérte a bankkártyáját, amit május 26-án M. Judit vissza is adott. A pár nappal később érkezett számlakivonat alapján jutott az idős nő tudomására, hogy

“a kórházi kezelése alatt bankkártyájával pénzt vettek fel, és vásároltak is több mint 4 millió forint értékben.”

A bejelentést követően 2020. június 3-án a XVIII. kerületi házukban elfogták a házaspárt, és előállították őket. A nő elmondása szerint azért vásárolgatott a kártyával, mert azt gondolta, hogy

keresztanyja a kórházban meg fog halni.

A nyomozók a kutatás során nem találták meg az ellopott elektromos kerékpárt, ezért a vagyonvisszaszerzés biztosítása érdekében lefoglalták M. János Infiniti S51 típusú autóját. Az V. kerületi nyomozók M. Juditot információs rendszer felhasználásával elkövetett csalás bűntett, M. Jánost pedig lopás vétség miatt hallgatták ki gyanúsítottként.

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

Ördögűzőt fogadott Orbán Viktor

A miniszterelnök a karmelitában látta vendégül James Blount atyát aki 40 éve hivatalosan is exorcistának, …

Leave a Reply

Close
%d bloggers like this: