Otthon / Friss hírek / A KDNP is elköszönt a veszélyhelyzettől

A KDNP is elköszönt a veszélyhelyzettől

Harrach Péter tartott felejthetetlen sajtótájékoztatót.

A kormányra számíthattak az emberek a koronavírus járvány miatt elrendelt veszélyhelyzetben, eközben a baloldal passzív, ellenálló magatartása veszélyeztette a védekezést – értékelt a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) frakcióvezetője szerdai budapesti sajtótájékoztatón.

Harrach Péter úgy fogalmazott: válságkezelésben az Orbán-kormány a legjobb, demokratikus viszonyok mellett hatékony eszközöket képes alkalmazni.

Az Országgyűlés döntése számukra azt bizonyította, hogy a veszélyhelyzet meghosszabbítása indokolt és demokratikus volt, majd kitért arra is (újra), hogy az ellenzék ellenállása a veszélyhelyzet meghosszabbításakor a demokráciával szembeni ellenérzésük megnyilvánulásaként értékelhető.

Végül világpolitikai összegzést is kaphattunk:

A világban, így Amerikában és több nyugat-európai fővárosban is, azt látják, mostanában a baloldal nincs jóban a demokráciával. Nálunk is kétségbe vonták “a demokráciának és a hatékonyságnak az együttes működését”, hiteltelenné téve magukat – mondta.

A baloldal passzív ellenálló magatartásával veszélyeztette a védekezést, a kormány és a kormányoldal ugyanakkor elkötelezett a demokrácia iránt és képes hatékonyan cselekedni ilyen helyzetekben – tett pontot a veszélyhelyzet végére Harrach Péter.

További örömre ad okot, hogy most, hogy vége a veszélyhelyzetnek és lecsengőben a járvány, Harrach Pétert és a KDNP-t is hallhattuk megszólalni. Bár köztudottan nekik köszönhető, hogy több misét közvetítettek a járvány alatt a köztévén.

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

Ez durva: nagyon kiakadtak a helyiek Ördög Nóráék balatoni kisboltjára, nyílt levélben tiltakoznak – hellovidek.hu

Mindig csúcsforgalom van a boltban, de nem ezzel van a problémájuk: legtöbben autóval érkeznek, amire …

Hozzászólás

Close
%d blogger ezt szereti: