Otthon / Friss hírek / Jakab Péter a közös listáról: “Győzzenek meg róla, hogy jó, eddig még nem sikerült”

Jakab Péter a közös listáról: “Győzzenek meg róla, hogy jó, eddig még nem sikerült”

Jakab Péter pártelnök az Elvi Nyilatkozat aláírását követően a 2022-es választásokkal kapcsolatban arról beszélt újságírók előtt, hogy a Jobbik hivatalos álláspontja továbbra is az: a 106 egyéni választókerületben egy az egyben kell indulni a NER ellen, viszont a két lista a szavazatmaximalizálás szempontjából a leghatékonyabb megoldás.

Mint mondta, tisztában van azzal, hogy a kérdés vita tárgyát képezi az ellenzéki oldalon, de egyelőre még nem tudták a véleményét megváltoztatni.

“Győzzenek meg róla, hogy jó, eddig még nem sikerült”

– fogalmazott a közös listával kapcsolatban.

Szerinte olyan listára van szükség, olyan jelöltekkel, akikre minden ellenzéki szavazni tud.

Elmondta, hogy az a civil szereplő, akivel a Jobbik miniszterelnök-jelöltként számolt, nem vállalta a feladatot, de ezzel kapcsolatban több részlettel nem szolgált, így arról sem beszélt, milyen potenciális személyekben gondolkodik a pártvezetés.

Ugyanakkor Jakab Péter szerint nehezen megkerülhető az ellenzéki miniszterelnök-jelöltek számára az előválasztás a választások előtt, még úgy is, ha ennek megvannak a veszélyei.

Brenner Koloman ugyanakkor hangsúlyozta, az Elvi Nyilatkozat nem az aktuálpolitikai kérdésekre rezonál, hanem a következő 15 év politikáját határozza meg, így ebben nem tértek ki az ellenzéki pártokkal való választási stratégiákra.

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

A polgármester is tüntetett Siófokon a meteorológiai állomás mellé engedélyezett ötemeletes társasház megépítése ellen

A siófoki meteorológiai állomást féltve tartottak közös sajtótájékoztatót politikusok és civilek pénteken a Balaton-parti városban, …

Hozzászólás

Close
%d blogger ezt szereti: