Otthon / Friss hírek / Állatkínzással gyanúsítják azt a férfit, aki egy 50 fokos autóban hagyott egy kutyát

Állatkínzással gyanúsítják azt a férfit, aki egy 50 fokos autóban hagyott egy kutyát

Az újpesti rendőrök bejelentés alapján találták meg azt a kutyát, akit a gazdája egy 51 fokos hőmérsékletű kocsiban hagyott – írja a police.hu.

A rendőrség honlapja szerint július 3-án 9 óra körül érkezett bejelentés az Újpesti Állat- és Természetvédelmi Járőrszolgálattól, hogy Budapest IV. kerületében, egy parkolóban hagyott autóban van egy kutya.

.

A járőrök a helyszínen azt látták, hogy az ebet egy kisteherautó rakterében egy kötéllel kikötötték, amire az állat fel is csavarodott. A kutyának az autóba nem raktak vizet, a tápot pedig nem érte el. Az állatmentők a náluk lévő hőkamerával ellenőrizték az autóban a levegő hőmérsékletét, ami 51 fok volt, ezért a rendőrök azonnal kivették a kutyát, megitatták, és az állatmentő liga munkatársának segítségével leolvasták az állat chipjét.

Annak adatai szerint a kutya gazdája nem egyezett a teherautó tulajdonosával.

Az autó tulajdonosa a kiértesítését követően a helyszínre érkezett és elmondta, hogy barátjától kapta az állatot, nincs, aki vigyázzon rá, így a kocsi rakterében szokta hagyni, amíg dolgozik.

A 67 éves B. Ferenc Vilmost a rendőrök előállították a kerületi rendőrkapitányságra, ahol állatkínzás vétség gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki. A férfi szabadlábon védekezik. A kutyát az állatmentő liga menhelyre vitte.​

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

Megbukott a magyar kormány tavaszi mentőcsomagja – magyarhang.org

Fegyverek, stadionok, Budapest–Belgrád-vasút szociális kiadások helyett. Csaba László szerint a megspórolt összegből az olyan szociális …

Hozzászólás

Close
%d blogger ezt szereti: