Otthon / Egyéb / Szikora Róbert: Orbán nem egy felcsúti jampi – magyarhang.org

Szikora Róbert: Orbán nem egy felcsúti jampi – magyarhang.org

Szikora Róbert nemrég meghitt videóban köszöntötte a miniszterelnököt, sokak helyeslését és talán ugyanolyan sokak döbbenetét is kiváltva. Interjúnkban korántsem csak a miniszterelnök tiszteletéről beszélgettünk vele, szóba került a Szentlélek szándéka, a kvázban halászgató Sátán, a tetszhalott egyház, a zenei élet beszervezett „Júdáskái”, Árpád-házi Szent Erzsébet és természetesen a csikidam is.

Miért kellene zavarni egy ilyen elfoglalt embert, személyes kis telefonokkal? Egyébként is, azt köszöntök fel és úgy, akit és ahogy akarok. (…) A polgárpukkasztás sosem állt tőlem távol, bár most egyáltalán nem ez volt a célom. Tisztelem Orbán Viktort, a születésnapi köszöntéssel ezt szerettem volna kifejezni – mondta lapunknak adott interjúban Szikora Róbert.

A legendás Hungária és az R-GO együttes zenésze sosem rejtette véka alá közéleti kérdésekkel és a politikai erőkkel kapcsolatos véleményét. Most arról is kérdeztük, mivel vívta ki a kormányfő a tiszteletét, illetve hogy hogyan viszonyult hozzá, amikor még a Fidesz szélsőségesen liberális és egyházellenes időszakát élte.

Szikora Róbert az utóbbi időben a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus nagyköveteként is sokat szerepel a médiában. Ennek kapcsán arról kérdeztük, miként viszonyul az olyan, a katolikus egyházat is belülről feszítő kérdésekhez, mint a migráció, amelyben eltérő állásponton van Ferenc pápa és több magyarországi egyházi tisztségviselő is. – Nem lehetünk érzéketlenek a személyes tragédiák, a kiszolgáltatottság iránt. De Jézus azt is mondta, „legyetek hát okosak és éberek”. Nem helyezhetjük figyelmen kívül azokat a kulturális különbségeket sem, amelyek a mi keresztényi hagyományokra épülő kultúránkat veszélyeztetik – fogalmazott. Kérdésünkre kifejtette azon meggyőződését is, hogy a Sátán a XX. században legalább kétszer „mart belénk”, a történelmi tragédiák pedig sokaknak megingatták a hitét, ezért van bajban indentitásunk.

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

A Feltétel Nélküli Alapjövedelemről politikusok szemüvegén keresztül

A Megújuló Magyarországért Alapítvány és az Első Magyar Feltétel Nélküli Alapjövedelemért Egyesület konferenciát szervezett a …

Hozzászólás

Close
%d blogger ezt szereti: