Otthon / Friss hírek / Egy iskolában akár több iskolaőr is lehet – hvg.hu

Egy iskolában akár több iskolaőr is lehet – hvg.hu

Egyre több iskola jelzi, szükségük lenne őrökre. Eddig 1200 személy jelentkezett, hogy ő menne, de itt is folyamatos a jelentkezés.

Nagy erőkkel toborozza a rendőrség a szeptemberben munkába álló iskolaőrség tagjait, heteken belül elindul az alkalmasnak talált jelöltek pedagógiai, pszichológiai és rendészeti kiképzése. Összesen mintegy félezer iskola kap új rendfenntartó kollégát tanévkezdéskor, jelenleg 291 köznevelési intézménybe és 185 szakképző intézménybe keresik az embereket – írja a szerdai Magyar Nemzet.

A két héttel ezelőtti térképünk az akkori adatokkal itt érhető el, azóta a helyzet csupán néhány iskolányi változás történt:

A Magyar Nemzettel az Emberi Erőforrások Minisztériuma azt közölte, növekszik az érdeklődés az iskolák között, az elmúlt napokban három iskolával bővült az iskolaőrt igénylők köre. Öten visszaléptek, nyolcan pedig csatlakozni szeretnének a programhoz.

A feladat ellátását alapvetően volt rendőrökkel oldaná meg a kormány, de az előképzettség nem feltétel, lényegében bármilyen civil szakma képviselői jelentkezhetnek. Munkájukért az iskolaőrök bruttó 230 ezer forint fizetést és további 200 ezer forintnyi éves kafetéria juttatást kapnak. A Népszava korábban azt írta, már 1200 személy jelentkezett.

Az iskolaőrség felállítását követően a rendőrség tartja majd nyilván, hogy hol teljesítenek szolgálatot iskolaőrök. „Jogszabály nem írja elő és nem is fogja előírni, hogy egy intézményben hány iskolaőrnek szükséges szolgálatot teljesítenie” – mondta a minisztérium a lapnak. Nagyobb iskolákban így többen is vigyázhatják a rendet.

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

„Nem fogadjuk el a büntető szemléletet” – az orvosok szerint a belügy nem jó irányba viszi az egészségügyet

„A Kamarával a tárgyalást eredményesen zártuk, amit Dr. Kincses Gyula elnök úr levélben köszönt meg” …

Leave a Reply

Close
%d bloggers like this: