Otthon / Friss hírek / Odakoppintottak Kaleta orrára, vagy felébredt benne a lelkiismeret?

Odakoppintottak Kaleta orrára, vagy felébredt benne a lelkiismeret?

Ahogy arról lapunk is beszámolt, a pedofília miatt első fokon elítélt volt perui nagykövet, Kaleta Gábor ügyvédje végül elfogadta a korábbi ítéletet, és visszavonta a fellebbezést – így marad a felfüggesztett börtön és az 540 ezer forintos bírság.

De vajon ezt miért tette meg? Vagy miért fellebbezett egyáltalán a legnagyobb a magyar hatóságok által haza csempészett diplomata?

“Nem lett volna kár érte, hogyha tényleg megrohad egy perui börtön mélyén”

– reagált felvetésünkre Ander Balázs.

A Jobbik alelnöke arról is beszélt, hogy Kaleta Gábor ügyhöz való hozzáállásának volt valami pszichopata hangulata, mintha semmiféle lelkiismeretfurdalást nem érzett volna.

“Aki ezért a tettéért a felfüggesztett börtönbüntetést is sokallja, az érez-e bármiféle megbánást, szégyent, átérzi-e a cselekedetei súlyát, ha ezt a végtelenül enyhe, és totális felháborító ítéletet is elfogadhatatlannak tartja önmaga számára”

– forgalmazott.

Másrészt Ander Balázs szerint a diplomata haza csempészése, az ügy titkosítása miatt valóban tűnhetett úgy, hogy a hatalom Kaleta Gábort mentegetni próbálja. Azonban – folytatta – ebben a kérdésben össztársadalmi egységfront kovácsolódott, párt hovatartozásra tekintet nélkül, ezért akár érezhették is úgy a hatalom részéről, hogy Kaleta fellebbezése alaposan kiverheti a biztosítékot.

Azt döntse el a választó, hogy valaki odakoppintott-e Kaleta Gábor orrára, hogy mégsem kellene fellebbeznie, mert ennek a megítélése visszahullhat a kormányra, vagy pedig esetleg a volt diplomatában ébredt fel a lelkiismeret

– osztotta meg kételyeit a jobbikos politikus.

Mert Kaleta Gábor esetében nem arról volt szó, hogy egy-két kép odakeveredett a gépére, az a 19 ezer fotó iszonyatos mennyiség, ennek gyűjtögetése tölthette ki a mindennapjait, a gondolatait – mondta, felidézve: volt néhány vélemény, aki azzal próbálta mentegetni, hogy csak nézegette ezeket a képeket, de azt ne feledjük el, hogy ezek az az aberrált emberek azok, akik megteremtik a gyermekpornográfia piacát.

Ander Balázs hangsúlyozta továbbá azt is, hogy a Jobbik két csapás irányból szigorítana. Egyrészt, hogy valóban ne úszhassa meg egyetlen ilyen elkövető sem azt, amit művelt, és ne lehessen felfüggesztettel elkenni az ítéletet. Másrészt pedig a párt úgy látja, nemzetközi példákon alapuló nyilvános pedofilregiszterre van szükség. “A szülőknek, nagyszülőknek joguk van tudni, milyen szörnyetegek élnek a környezetükben, kitől kell megvédeni a gyermekeiket” – magyarázta.

“Várjuk, hogy mi lesz a Fidesz válasza erre”

– közölte a politikus.

Ugyanis az eddigi nyilatkozatból azt lehet kiolvasni, hogy egyetértenek a javaslatainkkal, de az még mindig nem világos, arra játszanak-e, hogy a botrány hullámai elüljenek, vagy valóban a kormánypártok szerint is a Jobbik által felvetett szigorítás a helyes út – osztotta meg gondolatait Ander Balázs, hozzáfűzve: ezt majd az idő el fogja dönteni.

 

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

„Nem fogadjuk el a büntető szemléletet” – az orvosok szerint a belügy nem jó irányba viszi az egészségügyet

„A Kamarával a tárgyalást eredményesen zártuk, amit Dr. Kincses Gyula elnök úr levélben köszönt meg” …

Leave a Reply

Close
%d bloggers like this: