Otthon / Dél-somogyi hírek / EZEK TÉNYLEG LESZARJÁK SOMOGY DÉLI RÉSZÉT!

EZEK TÉNYLEG LESZARJÁK SOMOGY DÉLI RÉSZÉT!

Több, mint két hete okozott katasztrofális állapotokat a Rinya áradása. Ekkor történelmi rekordot ért el: 353 cm magas volt a vízállás.

Somogy megyében több út és vasút is megrongálódott, két híd leszakadt a 68-as úton: a Segesd-Böhönye közötti szakaszon és a nagyatádi elkerülő úton. A Segesd-Böhönye útszakasz olyan mértékben rongálódott, hogy a híd beszakadt, így szinte teljesen megbénult a közlekedés a Balaton irányába, illetve csak 13 kilométeres kerülővel lehet arra közlekedni.

Ander Balázs a térség ellenzéki országgyűlési képviselője írásbeli kérdésére, hogy milyen segítségre számíthat a villámárvíz sújtotta térség és a keletkezett károkat mikor javítják ki, a következő válasz érkezett:

A kérdésben szerepelt még az is, hogy vizsgálják-e az atádi elkerülő minőségét, ami több, mint 2 milliárd forintos kivitelezési költséget jelentett akkoriban. Erre a kérdésre válasz nem érkezett, figyelmen kívül hagyták. Tehát az esetleges építési hibákat nem akarja a kormány vizsgálni!

A válaszban leírtak sem egészen fedik a valóságot, az államtitkár hazudik! A munkálatok még nem kezdődtek el! Bár a közútkezelő Böhönye felől kihelyezett egy zsákutca-táblát, és a nagyatádi elkerülő úton is mindkét oldalt behajtani tilos tábla van kitéve, ám a terelőútvonalak kitáblázása nem történt meg. Segesden a helyi önkormányzat OSB-lapokkal jelölte ki, hogy merre lehet megkerülni a leszakadt hidat Böhönye felé.

A Böhönye-Segesd közti útlezárás sok embernek jelent napi szinten problémát.

A helyieket még egy kérdés foglalkoztatja: mi a helyzet a nagyatádi elkerülő úttal? A híd alá esett autók kihúzásán túl eddig látható jele nem volt annak, hogy bármi előrelépés történt volna az ügyben.

Mi tart ennyi ideig? Nem jutnak dűlőre, hogy kié legyen ez a közbeszerzés a kormányközeli és rokoni “pályázók” közül? Vagy ennyi időt vesz igénybe, hogy elosszák egymás között a “leeső milliókat” ?

Amíg a kormánypárti bennfentesek és képviselők ezen gondolkodnak, addig a dél-somogyi emberek mindennapi életét keseríti meg és növeli kiadásukat a kerülő és földutakon való közlekedés! Amennyiben Orbán valamelyik stadionja, vagy a kisvasútja szenvedett volna el ilyen mértékű károkat, akkor is eddig tartana a helyreállítás?

P.R.

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

Megbukott a magyar kormány tavaszi mentőcsomagja – magyarhang.org

Fegyverek, stadionok, Budapest–Belgrád-vasút szociális kiadások helyett. Csaba László szerint a megspórolt összegből az olyan szociális …

Hozzászólás

Close
%d blogger ezt szereti: