Otthon / Friss hírek / A kormány szerint “jelentős turisztikai élményt” is magával hozhat a 49 millióért épített hortobágyi sportlőtér

A kormány szerint “jelentős turisztikai élményt” is magával hozhat a 49 millióért épített hortobágyi sportlőtér

Polgári rendeltetésű, új sportlőtér épült a Hortobágy szívében. Az augusztus 14-i ünnepélyes átadáson Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, az Országos Magyar Vadászati Védegylet elnöke azt mondta,

A lőtudást ne az állaton, hanem gyakorlópályán szerezzék meg a vadászok.

Semjén kifejtette, a kormány célkitűzése, hogy a sportpályákhoz, uszodákhoz hasonlóan minél több településen legyen lőtér, hiszen ez a sport jó hatással van a koncentrációra, a fegyelmezettségre. A politikus arról is beszélt, hazánk lősportokban „mindig nagyhatalom volt”, a továbblépés pedig akkor lehetséges, ha a gyerekeknek megvan a lehetőségük jó minőségű lőtereken ismerkedni a fegyverekkel.

Bodó Sándor államtitkár, a térség országgyűlési képviselője a fegyverhasználati tudás alapos elsajátításának fontosságáról értekezett, mivel számos tragédia oka visszavezethető a felkészületlenségre. Hozzátette, a Hortobágyi Sportlőtér kialakítása a sport, a vadászat és a környezetkihasználás szempontjából is jó ötlet volt, sőt, jelentős turisztikai élményt is hozhat magával.

Pajna Zoltán, a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat elnöke úgy fogalmazott, kellenek olyan attrakciók, szolgáltatások, melyekkel színesebbé tehetjük a Hortobágyról kialakított képet, a lőtér üzenete is ilyen. Szerinte mindig van min javítani, a folyamat nem áll meg, a megyei önkormányzat pedig „mindig segítő kezet nyújt”.

Varga Ferenc, a sportlőtér ügyvezető igazgatója elmondta, „A lőtéren jelenleg csak fegyvertartási engedéllyel rendelkezők lőhetnek, a vadásztársaságok gyakorolhatnak, valamint edzéseket tarthatnak, ezen kívül országos versenyek helyszíne is lehet. A tervek szerint a következő évben kibővítenénk a működési engedélyt, hogy a lőtér lehetőségeit a jövőben polgárok is kihasználhassák, felügyelettel bárki lőhessen.” A sportlőtér megálmodója hangúlyozta, a lőtér valamennyi kialakított pályája megfelelő diákok képzésére, így a jövőben felkészült fegyverkezelő réteg kerülhet a vadászok körébe.

Az új lőtér egy helyi cég 49 millió forintos beruházásából épült meg, amelyből 10 milliót egy LEADER-program révén nyertek. A LEADER program az Európai Unió vidékfejlesztési politikájának része.

Az átadáson egyébként a megnyitóbeszédek előtt verset mondott Oszter Sándor Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművész, a végén pedig Oláh István a Debreceni Református Egyházmegye lelkésze megáldotta a sportlőteret.

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

„Nem fogadjuk el a büntető szemléletet” – az orvosok szerint a belügy nem jó irányba viszi az egészségügyet

„A Kamarával a tárgyalást eredményesen zártuk, amit Dr. Kincses Gyula elnök úr levélben köszönt meg” …

Leave a Reply

Close
%d bloggers like this: