Otthon / Friss hírek / Állami bank szponzorpénze ömlik Mészáros Lőrinc golfklubjába 24-hu

Állami bank szponzorpénze ömlik Mészáros Lőrinc golfklubjába 24-hu

Bár az alcsútdobozi golfklub az ország legvagyonosabb üzletemberei között cserélt gazdát, mégis úgy tűnik, szükség volt közpénzes segítségre: 2,5 év alatt 30 millióra.

A kormány bankja, az Eximbank 10 millió forintos támogatási szerződést írt alá júniusban a Pannonia Golf & Country Golf Egyesülettel, ami a Mészáros Lőrinc érdekeltségében álló alcsútdobozi luxuslétesítményben működik. A pénz ezúttal a Mészároséktól papíron független egyesülethez érkezett, ennyiben változott az Eximbank gyakorlata – korábban, amíg az ország másik leggazdagabb emberének, Csányi Sándor családjának érdekeltségébe tartozott, egyenesen a golfklubot tulajdonló céghez juttatta el szponzori támogatását.

A Pannónia Golf & Country Club a legnagyobb taglétszámú magyar golfközpont, az ingatlan szinte közvetlen szomszédja az Orbán család hatvanpusztai majorságának, és Mészárosnak a birtokai ölelik körül. Mint megírtuk, a golfklubot üzemeltető Máriavölgy Zrt.-t Mészáros Lőrinc egyik érdekeltsége, a Talentis Group Beruházás-szervező Zrt. vásárolta meg Csányiéktól, akik olyan komolyan kezelték a befektetést, hogy 2019 áprilisáig a golfcéget Csányi Attila, az OTP-vezér fia vezette.

Mit csinál az Eximbank?

A Bankszövetség tájékoztatója szerint az Eximbank küldetése az, hogy magyar áruk és szolgáltatások exportjának finanszírozásával lehetővé tegye Magyarországon működő vállalkozások számára azt, hogy minél teljesebb mértékben ki tudják aknázni exportlehetőségeiket, ezáltal növelve a külpiaci versenyképességüket. A magyar állam tulajdonosi jogait a külgazdasági és külügyminiszter gyakorolja.

A bank honlapja szerint Csányiék alatt is szükség volt egy kis közpénzes segítségre, tavaly áprilisban a 10 millió forint közpénz egyenesen a Máriavölgy Zrt-hez. – érkezett. A támogatást a 2019-es Golfünnepre kapták, ahogyan a 2018-as eseményre is ugyanekkora szponzori szerződést kötöttek.

A 2019 októberében megtartott Golfünnepet viszont már Mészárosék szervezhették. A Caddie.hu golf szaklap által megjelentetett képek tanúsága szerint a tavalyi rendezvényen kifeszítettek egy méretes Antenna Hungária molinót is, azonban ilyen jellegű szponzorációs szerződést az állami műsorszóró cég honlapján nem találtunk. Kérdéseinket elküldtük az Antenna Hungáriának, amely a legújabb hírek szerint a rendezvényszervezés után az űrtávközlésbe is beszáll.

Kiemelt kép: Bielik István/24.hu

 

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

„Nem fogadjuk el a büntető szemléletet” – az orvosok szerint a belügy nem jó irányba viszi az egészségügyet

„A Kamarával a tárgyalást eredményesen zártuk, amit Dr. Kincses Gyula elnök úr levélben köszönt meg” …

Leave a Reply

Close
%d bloggers like this: