Otthon / Egészségügy / Osztrák kancellár: jövő nyárra térhet vissza az élet a normális kerékvágásba – 24.hu

Osztrák kancellár: jövő nyárra térhet vissza az élet a normális kerékvágásba – 24.hu

Jövő év nyarára visszaállhat az élet a normális kerékvágásba a koronavírus-válság után, köszönhetően annak, hogy előrelépések vannak a vakcinafejlesztésben, és egyre gyorsabb tesztelési módszerek állnak rendelkezésre – jelentette ki sajtótájékoztatóján Sebastian Kurz osztrák kancellár.

A 2020-as év eddig soha nem tapasztalt kihívásokat hozott, de lassan már látni a fényt az alagút végén. A járvány okozta válság valószínűleg rövidebb ideig tart majd annál, mint ahogyan azt eredetileg több szakértő jósolta – mondta az MTI beszámolója szerint.

Kurz leszögezte, hogy csak kipróbált, biztonságos vakcinát fognak használni Ausztriában a koronavírus ellen, és az oltást nem teszik majd kötelezővé.

Az osztrák kancellár figyelmeztetett arra, hogy a következő hónapok még tartogatnak nehézségeket, mivel elkezdődik az iskola, a hidegebb időjárás miatt több időt töltenek majd az emberek zárt térben, és a szokásos szezonális influenzajárványra is számítani kell. Ilyen körülmények között fel kell készülni arra, hogy a koronavírusos megbetegedések száma ismét hirtelen emelkedhet.

Folyamatos változásra kell számítani Kurz szerint: lesznek korlátozások és enyhítések. Az osztrák kormány arra fog törekedni, hogy a járványellenes intézkedések keretében a lehető legtöbb szabadságot biztosítsák az embereknek, és csak annyi korlátozást vezessenek be, amennyi feltétlenül szükséges.

Kiemelt kép: MTI/EPA/Florian Wieser

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

Az Állami Számvevőszék elnöke meglepő módon azt tartja jó válságkezelésnek, amit a kormány csinál

A koronavírus-járvány okozta válság olyan mértékben alakítja át a viszonyokat, amihez legfeljebb csak az 1989-90-es …

Hozzászólás

Close
%d blogger ezt szereti: