Otthon / Friss hírek / Lehet, hogy a határzár miatt elviszik Budapestről az európai Szuperkupa-meccset – 444.hu

Lehet, hogy a határzár miatt elviszik Budapestről az európai Szuperkupa-meccset – 444.hu

Nehéz mindenkinek megfelelni. A magyar kormány gondosan kivárva a horvátországi nyaralási szezon végét elrendelte a határreteszt, külföldiek nem jöhetnek, magyarok is csak akkor, ha a hazaérkezésük után kéthetes karantént vállalnak, ami lerövidíthető két, kizárólag itthon készült negatív koronavírus teszttel.

Aztán előbb a cseh miniszterelnök kérdezte meg Orbán Viktorról, hogy a magyarországi pihenést tervező cseh turisták nem jöhetnek-e mégis, és kiderült, hogy csak kérni kell, mert jöhetnek. Majd a szlovákok és a lengyelek is kedvezményt kaptak. Járványügyi szempontból ugyan egyáltalán nem érthető a kivitelezés, mert vannak európai országok, ahol sokkal enyhébb a járvány, mint a második hullámot élő V4-es barátainknál, dehát nem kell mindenben a szakmát keresni. (A vadászok kérésének elbírásáról még nem tudni, de vannak erős lobbistáik a kormányban.)

Az pech, hogy a tervek szerint szeptember 24-én Budapesten rendezett európai Szuperkupa-döntőt nem egy cseh és egy lengyel csapat vívja egymással, hanem egy spanyol és egy német. Mert ugyan a magyar kormány annak érdekében, hogy a Puskás Aréna ne kongjon az ürességtől, lelkesen bevállalta, hogy az UEFA nálunk tesztelhesse a nézők visszaengedését európai kupameccsekre, de ehhez nem ártana a nézőket valahogy beengedni az országba. (A külföldi sportolóknak már adott erre külön lehetőséget a kormány, könnyebben jöhetnek be, mint a magyar állampolgárok, a szurkolókra még nincs megoldás.)

Állítólag erre az ellentmondásra az UEFA is felfigyelt, legalábbis a német Kicker magazin szerint szóba került, hogy elviszik a bezárkózó Magyarországról a meccset. Egyeztetések kezdődtek a nemzetközi labdarúgó szövetség és a magyar kormány között erről. (A kormánynak olyan elképzelései vannak, hogy a szurkolók kiszállnak a repülőből, őket a külvilágtól hermetikusan elzárva elviszik a stadionba, a meccs végén aztán vissza a reptérre.)

A határzárat egyébként uniós biztosok is kifogásolják a magyar kormánynál, mert az a V4-es országoknak kedvez, a többi ország állampolgárát viszont diszkriminálja. Ha tippelni kéne, az UEFA-val hamarabb lesz egyezés, mint Brüsszellel.

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

„Nem fogadjuk el a büntető szemléletet” – az orvosok szerint a belügy nem jó irányba viszi az egészségügyet

„A Kamarával a tárgyalást eredményesen zártuk, amit Dr. Kincses Gyula elnök úr levélben köszönt meg” …

Leave a Reply

Close
%d bloggers like this: