Otthon / Friss hírek / 140 kilométer végig autópályán, Szijjártónak mégis helikopterrel kellett utaznia Tolnára, hogy támogatásokkal dicsekedjen – 444.hu

140 kilométer végig autópályán, Szijjártónak mégis helikopterrel kellett utaznia Tolnára, hogy támogatásokkal dicsekedjen – 444.hu

A Tolna megyei Tolna alig több, mint 140 kilométerre van Budapesttől, és szinte végig autópályán lehet haladni, Szijjártó Péter külügyminiszternek – elfoglalt ember lévén – mégis helikopterrel kellett megtennie ezt az utat július 14-én.

Azért ment a településre, hogy bejelenthesse: az egyik helyi vállalkozás nagy összegű állami támogatást kap a kormánytól.

Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő ásta ki, hogy Szijjártó július 14-én rendőrségi helikopterrel először Őcsénybe repült, ahol átszállt az előre odaküldött szolgálati Mercedesébe, azzal hajtott a 15 kilométerre lévő Tolnára „egy kormányzati támogatással dicsekedni”, majd Szekszárdot útba ejtve Őcsényből repült vissza is.

„Miért helikopterrel érkezett Tolnára július 14-én, ha a szolgálati autóját is maga után küldte? ”

– kérdezte meg Hadházy parlamenti írásbeli kérdésben a külügyminisztériumtól.

Magyar Levente, a minisztérium államtitkára válasza: a külügyminiszter „csak abban az esetben utazik helikopterrel, ha az közfeladatok ellátásához elengedhetetlen. Tekintettel arra, hogy a külügyminiszter programja aznap nagyon zsúfolt volt, a közép-európai térség négy külügyminiszterével folytatott budapesti tárgylások után rendőrségi helikopterrel utazott Tolnára, ahol a Fastron Hungária Kft. versenyképesség-növelő pályázati támogatási szerződését adta át.”

„Ezt a programot csak így lehetett megvalósítani” a szolgálati autó Tolnára küldésére azért volt szükség, hogy a miniszter az érkezése után közúton közlekedhessen – válaszolta Magyar.

Hadházy szerint, ha Szijjártó a rendőrség új Airbus helikopterét használta, annak óránként minimum 500 ezer forint a költsége.

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

Müller Cecília: Mérlegeljük a digitális oktatásra való átállás lehetőségét

Világszerte tombol a járvány, már 113 millió fertőzöttet regisztráltak, 64 millióan meggyógyultak a betegségből, 2,6 …

Hozzászólás

Close
%d blogger ezt szereti: