Otthon / Barcsi hírek / LUXUSJACHTOZÁSRA VAN PÉNZ – A HÁTRÁNYOS HELYZETŰ GYEREKEKKEL FOGLALKOZÓ ISKOLÁTÓL VISZONT ELVETTÉK A LÓVÉT

LUXUSJACHTOZÁSRA VAN PÉNZ – A HÁTRÁNYOS HELYZETŰ GYEREKEKKEL FOGLALKOZÓ ISKOLÁTÓL VISZONT ELVETTÉK A LÓVÉT

Nem kis botrányt kavart az a gyalázatos történet, amelynek során alaposan megnyesték – és ezzel gyakorlatilag a maguk részéről halálra is ítélték – a hátrányos helyzetű gyerekekkel foglalkozó Igazgyöngy Alapítvány által működtetett iskolát.
Nem minden gyermek nő fel luxusban, és nem csak azt nem tudják, hogy mi fán terem egy adriai luxusjachtos vakáció, de még egy szerény balatoni kirándulásról sem mernek álmodni, sőt, még csak éves szinten milliós tandíjat követelő magániskolába sem tudják őket íratni a szüleik.
Az ő kitörésüket, felemelkedésüket segítik az olyan tanodák, alapítványi iskolák is, mint amilyen például L. Ritók Nóra messze földön híres, példaértékű intézménye.
Urizálásra, sok tíz milliárd forintba kerülő vadászati világkiállításra, a hatalmasságok minden hülye hóbortjára van pénz dögivel.
Csak a szegény gyerekektől sajnálja a vámpírkormány a pénzt.
Ander Balázs, a dél-somogyi térség ellenzéki országgyűlési képviselője írásbeli kérdéssel fordult az Emberi Erőforrások Minisztériumához a felháborító eset kapcsán.
„Miniszter Úr, Önöknek meg kellene inkább köszönni az ilyen emberek, az ilyen közhasznú szupermanként funkcionáló elhivatott pedagógusok munkáját, akik állami oktatási feladatot látnak el, méghozzá kitűnően! Lehet, hogy a kormány elszámította magát, de a civilek időközben összeadták a hiányzó összeget a szóban forgó iskola és az alapítvány működéséhez. De ez természetesen nem az ő feladatuk kellene, hogy legyen!” – írta Káslernek szóló levelében a Jobbik alelnöke.
Az igazságkeresése miatt rendre a Fidesz-csicskák kereszttüzébe kerülő dél-somogyi honatya számos konkrét kérdést intézett az oktatásügyet felügyelő tárcához. Köztük ezt is:
 „Van-e arról információja, hogy a Semjén Zsolt által  patronált vadászati kiállításra szánt 55 milliárdot is megfelezik majd? Esetleg a Mészáros cége által kivitelezett, soha meg nem térülő Budapest-Belgrád vasút hazai szakaszára szánt forrást is megnyesegetik?”
Kíváncsian várjuk az érdemi válasz, noha borítékolhatjuk, hogy az pont olyan semmitérő lesz, mint az eddigiek.
P. R.

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

A fideszes kétharmad dönt Jakab rekordbüntetéséről

Mivel a Mentelmi Bizottság nem adott helyt Jakab Péter Jobbik elnök-frakcióvezető kérelmének, de az ellenzéki …

Hozzászólás

Close
%d blogger ezt szereti: