Otthon / Friss hírek / Lázár Jánoséknak 1,1 milliárd forintot kell visszafizetnie az állam számára

Lázár Jánoséknak 1,1 milliárd forintot kell visszafizetnie az állam számára

A Magyar Tenisz Szövetségnek (MTSZ) 1,1 milliárd forintot kell visszafizetnie az államnak elszámolási hiányosságok miatt.

Az MTSZ keddi közgyűlésén Lázár János, a szervezet frissen megválasztott elnöke beszámolt az elnökség elmúlt ötven napban végzett munkájáról. Ebben kiemelte, hogy az átvett mintegy 3,5 milliárdos adósság három részre oszlik:

1,1 milliárdot kell visszaadni az államnak,
1,4 milliárdot tesznek ki a kifizetetlen számlák többek között a versenyzők, klubok és beszállítók felé
és további 1-1,3 milliárdot fordítanak a megvásárolt, de meg nem rendezett nemzetközi események jogtulajdonosainak kártalanítására.
Lázár János emlékeztetett arra, hogy augusztus végén az A-Z Tenisz Produkció Kft. – amely az évek során már csaknem 4,5 milliárdot kapott a szövetségtől – kezdeményezésére, végrehajtók 509 millió forintot emeltek le az MTSZ négy folyószámlájáról, ezzel csőd közeli helyzetbe sodorva az MTSZ-t.

Az elnök hangsúlyozta, hogy a szövetségnek nincs jogi eszköze az inkasszó ellen, ám a kormány augusztus végén 2,5 milliárd forintos támogatást hagyott jóvá az MTSZ működési feltételeinek stabilizálása és a szövetség által megvalósítandó szakmai programok, fejlesztések támogatása érdekében.

“Jelenleg nulla forint van a szövetség számláján az inkasszó miatt, de a források érkezőben vannak”

– jelentette ki Lázár János.

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

41 millióért jutott 126 négyzetméteres belvárosi üzlethelyiséghez a fideszes önkormányzati képviselő lánya – 444.hu

Igazán jutányos áron, mindüssze 41,4 millió forintért, vagyis 383 ezer forintos négyzetméteráron vehetett meg bérlőként …

Hozzászólás

Close
%d blogger ezt szereti: