Otthon / Egészségügy / Elég volt! A kórház végre felszólalt, hogy a járvány miatt számon kérik a dolgozóikat

Elég volt! A kórház végre felszólalt, hogy a járvány miatt számon kérik a dolgozóikat

“Őszinték leszünk… kórházban dolgozóként nagyon nehéz megélni a tavaszi szeretet- és elismeréshullám után, hogy egyre több agresszióval, megnemértéssel, méltatlan számonkéréssel és kifogással találkozunk mind a közösségi oldalaink kommentjeiben, mind kórházunk épületében. Megértjük mindazt a feszült bizonytalanságot, ami most egyre fokozódik mindenkiben. Higgyétek el, 100 százalékon felül teljesítenek munkatársaink, hogy pótolják a kiesőket (igen, a COVID miatt) és biztonságban gyógyítsák a gyermekeket! Nem érdemlik meg azt a méltatlan hangnemet, ami sajnos egyre jellemzőbb😞
A szabályok a gyermekeket védik, nem ellenük, nem a szülők ellen hozzuk! Figyeljünk egymásra.”

Ezekkel a sorokkal üzent a Bethesda Gyermekkórház a közösségi médiában a hozzátartozóknak, és a nyilvánosságnak.

Kétségtelen, alapjaiban változott meg a hozzáállás az egészségügyi dolgozók irányába: amíg az első hullám idején esténként tapsoltak az emberek, ma már elég sok esetben valami ostoba összeesküvés résztvevőinek gondolják az ápolókat.

De vajon mit tanulhat ebből a társadalom?

Faragó Laura szociálpszichológus szerint abból is sokat tanulhatunk most, hogy az egyén érdekét helyezzük előtérbe, vagy a közösségét.

“Hiába fontosak a saját érdekeink, van, amikor a közösségé, aminek mi is tagjai vagyunk, fontosabbá válik. Mert ha most mindannyian maszkot hordunk, lehet, hogy emiatt valaki pont az én nagyszüleimet nem fogja megfertőzni. Tehát valahol ránk is visszahat, ha a közösség érdekében teszünk jót. Nem annyira rossz dolog az, ha az emberek konform módon viselkednek ilyen helyzetekben”

– hangsúlyozta lapunknak adott interjújában.

Vona Gábor viszont a társadalomban egyszerre két szélső álláspont erősödését érzékeli: a vírustagadók és a vírusfókuszálók.

“Az előbbiek összeesküvés-elméletekkel megtámasztva vagy anélkül, de megpróbálnak úgy élni, mintha semmi sem változott volna. Az utóbbiaknak, éppen fordítva, életük teljes rendszerét és keretét a Covid elleni védekezés jelenti. Mélylélektani szempontból az egész mögött a modern szorongó társadalom problémája áll”

– fogalmazott egy korábbi összeállításunkban az író/vlogger/ex politikus.

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

Jakab Péter: “Ma a kormány bejelentette: a vírus támad, az ország meg bezár”

Jakab Péter, a Jobbik miniszterelnök-jelöltje, elnöke a közösségi oldalán reagált a mai bejelentett kormányzati korlátozásokra, az …

Hozzászólás

Close
%d blogger ezt szereti: