Otthon / Friss hírek / Novák Katalin hamarosan havi bruttó 3 millió forintért ismételgetheti, hogy mennyit tett a magyar családokért

Novák Katalin hamarosan havi bruttó 3 millió forintért ismételgetheti, hogy mennyit tett a magyar családokért

Novák Katalin örül annak, hogy tárca nélküli miniszteri kinevezés révén bővültek a hatáskörei – mondta el az M1-en. Arról nem beszélt, hogy annak is örül-e, hogy 600 ezer forinttal nő a fizetése. De valószínűleg igen.

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára szerint kinevezése újabb bürokratikus lépések nélkül ad lehetőséget számára arra, hogy részt vehet a jelentős horderejű döntések meghozatalában családügyekben. Erről kedd reggel az M1 aktuális csatornán beszélt.

Orbán Viktor múlt szombaton az M1 aktuális csatornán jelentette be: annak érdekében, hogy a családok életszínvonalát meg tudják védeni, Novák Katalin hatásköreit és lehetőségeit meg kell növelni, ezért a kormány létrehoz egy családügyekért felelős, családokkal foglalkozó tárca nélküli miniszteri posztot. (E mondat közben sem röhögte el magát a miniszterelnök.)

Ez pedig Novák Katalin örömén túl egyéb juttatással is jár. Jelentősen megdobja ugyanis a miniszterré való kievezése a saját családi kasszájának bevételeit is: az előléptetés után havonta bruttó 600 ezer forinttal emelkedik a fideszes politikus fizetése.

Novák Katalin eddig az idén leadott vagyonnyilatkozata szerint a parlamenti fizetése felett államtitkárként havi bruttó 1,3 millió forintot keresett. A képviselői alapbére emelkedett: márciustól 997 ezer forintról 1 103 400 forintra nőtt.

Az Mfor.hu cikke szerint a családügyekkel foglalkozó tárca nélküli miniszter októbertől garantáltan többet vihet majd haza:

a miniszteri fizetések összege bruttó 1,9 millió forint. A képviselői fizetéssel együtt pedig meglehet Novák Katalinnak a havi bruttó 3 millió forint.

Novák Katalin az a személy, aki ezen összegért cserébe heti 5-6-7 alkalommal elmondja, hogy a családok helyzete kiváló, jobban élnek, reneszánszát éli a házasságkötés, a gyerekvállalási kedv egyre nő, a fiatalok lehetőségein rengeteget javított a magyar kormány, és mindenki is boldog Magyrországon. Eközben amúgy épp az emberek bő 40 százaléka rosszabbul él, mint fél éve.

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

Akár tankolunk, akár nem, megfizetjük az árát – napi.hu

Tavasszal, a koronavírus-járvány első hulláma idején az üzemanyagok ára rég nem látott alacsony szintre süllyedt, …

Hozzászólás

Close
%d blogger ezt szereti: