Otthon / Friss hírek / Novák Katalin hamarosan havi bruttó 3 millió forintért ismételgetheti, hogy mennyit tett a magyar családokért

Novák Katalin hamarosan havi bruttó 3 millió forintért ismételgetheti, hogy mennyit tett a magyar családokért

Novák Katalin örül annak, hogy tárca nélküli miniszteri kinevezés révén bővültek a hatáskörei – mondta el az M1-en. Arról nem beszélt, hogy annak is örül-e, hogy 600 ezer forinttal nő a fizetése. De valószínűleg igen.

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára szerint kinevezése újabb bürokratikus lépések nélkül ad lehetőséget számára arra, hogy részt vehet a jelentős horderejű döntések meghozatalában családügyekben. Erről kedd reggel az M1 aktuális csatornán beszélt.

Orbán Viktor múlt szombaton az M1 aktuális csatornán jelentette be: annak érdekében, hogy a családok életszínvonalát meg tudják védeni, Novák Katalin hatásköreit és lehetőségeit meg kell növelni, ezért a kormány létrehoz egy családügyekért felelős, családokkal foglalkozó tárca nélküli miniszteri posztot. (E mondat közben sem röhögte el magát a miniszterelnök.)

Ez pedig Novák Katalin örömén túl egyéb juttatással is jár. Jelentősen megdobja ugyanis a miniszterré való kievezése a saját családi kasszájának bevételeit is: az előléptetés után havonta bruttó 600 ezer forinttal emelkedik a fideszes politikus fizetése.

Novák Katalin eddig az idén leadott vagyonnyilatkozata szerint a parlamenti fizetése felett államtitkárként havi bruttó 1,3 millió forintot keresett. A képviselői alapbére emelkedett: márciustól 997 ezer forintról 1 103 400 forintra nőtt.

Az Mfor.hu cikke szerint a családügyekkel foglalkozó tárca nélküli miniszter októbertől garantáltan többet vihet majd haza:

a miniszteri fizetések összege bruttó 1,9 millió forint. A képviselői fizetéssel együtt pedig meglehet Novák Katalinnak a havi bruttó 3 millió forint.

Novák Katalin az a személy, aki ezen összegért cserébe heti 5-6-7 alkalommal elmondja, hogy a családok helyzete kiváló, jobban élnek, reneszánszát éli a házasságkötés, a gyerekvállalási kedv egyre nő, a fiatalok lehetőségein rengeteget javított a magyar kormány, és mindenki is boldog Magyrországon. Eközben amúgy épp az emberek bő 40 százaléka rosszabbul él, mint fél éve.

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

Jakab Péter: “Ma a kormány bejelentette: a vírus támad, az ország meg bezár”

Jakab Péter, a Jobbik miniszterelnök-jelöltje, elnöke a közösségi oldalán reagált a mai bejelentett kormányzati korlátozásokra, az …

Hozzászólás

Close
%d blogger ezt szereti: