Otthon / Friss hírek / Egy friss felmérés szerint fej fej mellett áll a Fidesz és az egyesült ellenzék – 24.hu

Egy friss felmérés szerint fej fej mellett áll a Fidesz és az egyesült ellenzék – 24.hu

Teljes ellenzéki együttműködéssel, közös ellenzéki listával és kemény munkával verhető a Fidesz 2022-ben, ez az MSZP és a Párbeszéd által létrehozott Szociális Demokráciáért Intézet Závecz Research-csel közös friss elemzésének konklúziója – írja a 444.hu, amely részletesen ismerteti a felmérés eredményét.

Íme a leglényegesebb megállapítások:

  • Az ellenzéki szavazók 87 százaléka egyetért abban, hogy egy jelöltet kellene indítani a Fidesz ellen minden választókerületben
  • Ezentúl az ellenzéki szavazók 83 százaléka a közös listával is egyetért, leginkább az MSZP, a DK, a Párbeszéd és az LMP szavazói. A momentumos és jobbikos szavazóknál nagyobb a száma azoknak, akik a két listás megoldást támogatnák, de ők is kisebbségben vannak az egylistás-pártiakhoz képest.
  • Markáns megállapítása a felmérésnek, hogy a fideszes lista a választók 39, a közös ellenzéki lista pedig a választók 39 százalékát vonzaná. Ami tehát azt jelenti, hogy a két lista jelenleg hasonló támogatást élvez.

Ugyanakkor az elemzés szerint lehet esély ellenzéki győzelemre is. Ugyanis 43 olyan választókerület van, ahol az együttműködő ellenzéknek komoly esélye lenne a győzelemre és 26 olyan, ahol ledolgozható az enyhe ellenzéki hátrány. „Emellett 37 olyan kerület van, ahol a Fidesz előnye eleve 5 százaléknál nagyobb, itt együttműködve sincs sok esélye az ellenzéknek kiütni a nyeregből a fideszes képviselőt” – írja a 444.hu.

Kiemelt kép: Orbán Viktor miniszterelnök az új komáromi Duna-híd (Monostori híd) avatásán 2020. szeptember 17-én. MTI/Koszticsák Szilárd

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

Válság van, százezrek vannak munka nélkül, de Orbánék rájöttek, mitől lehetne jobb a helyzet: Építenek egy újabb stadiont!

Kellett, mint egy falat kenyér!  Hoppál Péter büszkén jelentette be Facebook-oldalán a hírt amire mindenki …

Hozzászólás

Close
%d blogger ezt szereti: