Otthon / Friss hírek / Alig várja az orvosi kamara, hogy Orbán beteljesítse a kiáltványában írt ígéretet – hvg.hu
Fotó: Ivándi-Szabó Balázs

Alig várja az orvosi kamara, hogy Orbán beteljesítse a kiáltványában írt ígéretet – hvg.hu

Partnerek is lennének benne, és ötleteik is vannak, hogyan valósítsa meg a miniszterelnök, amit ígért. Kezdetnek például az orvosok kaphatnának magasabb órabért a gyorséttermi dolgozóknál.

“A Magyar Orvosi Kamara örömmel üdvözli, hogy a magyar társadalom régi adósságának, a méltatlanul alacsony orvosi bérek problémájának rendezése elérhető közelségbe került” – írta közleményben a szervezet arról, hogy Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn, a Magyar Nemzetben közzétett kiáltványában az orvosok “áttörés erejű” bérrendezéséről írt.

A MOK, mint írták, “bízik benne, hogy a miniszterelnök ígérete az összes közfinanszírozott ellátásban dolgozó orvosra vonatkozik, valamint lehetővé teszi az alapellátásban vállalkozóként dolgozó háziorvosok és fogorvosok jövedelmének azonos mértékű emelkedését”, egyúttal üdvözölték az ellátórendszer Orbán által felvetett “régóta várt reformját”.

A MOK-nak ötletei is vannak, hogy mire kellene a reform során odafigyelniük a döntéshozóknak:

az ellátórendszer sérülékenységére,

a szakemberek túlterheltségére,

az orvos-elvándorlás visszafordítására,

az egészségügyi közszolgáltatások stabilizálására,

az eredményes járvány elleni védekezés biztosítására.

Egyúttal jelezték, hogy céljuk, hogy “egy betegbiztonságot garantáló, hálapénzmentes egészségügy megteremtésének első lépéseként, a gyorséttermi dolgozókéval megegyező orvosi órabérek helyét kiszámítható és tisztességes bérezés vegye át”.

A kamara emellett megkezdte “egy vonzó pályaívet és minőségi időskort biztosító orvosi életpályamodell kidolgozását” is, ezért, mint írták:

kiemelten fontosnak tartjuk, hogy a miniszterelnök sorai ne csak gesztust jelentsenek, hanem ezt a Magyar Orvosi Kamarával egyeztetett lépések kövessék a bérrendezés mielőbbi megindítása érdekében.

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

Donald Tusk szerint Orbán Viktor egy korcs demokráciát teremt meg – 444.hu

Az Európai Néppárt elnöke a Szabad Európának adott interjúban beszélt arról, hogy szerinte Orbán Viktor „próbálkozása egy …

Hozzászólás

Close
%d blogger ezt szereti: