Otthon / Dél-somogyi hírek / Innen menekülni kell? Ander Balázs kemény kérdést intézett a Fideszhez – delsomogy.ezalenyeg.hu

Innen menekülni kell? Ander Balázs kemény kérdést intézett a Fideszhez – delsomogy.ezalenyeg.hu

A Jobbikos képviselő az ország több válságrégiójában is járt, és csak egy dologra kíváncsi: hova tűnnek onnan a közpénz-milliárdok?

 

Ander Balázs a Parlamentben vonta kérdőre a vámpírkormány embertelen munkálkodását a hátrányos helyzetű térségekben.

A Jobbikos képviselő Bíró Lászlóért kampányol Tiszaújvárosban, ahol a Fidesz eddig gyalázatos munkát végzett a mélyszegénységben élők érdekében. A Taktaközben járva ugyanazokat a bajokat és nehézségeket tapasztalta, mint Dél-Somogyban.

A keserű igazság ez: a magyarországi válságrégiókat a kormány nem akarja észrevenni.

Az oligarchákra és a NER-lovagokra végtelen pénzeket költenek, míg Dél-Somogyban az utakat alig lehet járni. Míg máshol Mészáros Lőrinc és társai rabolnak, addig a helyieket a behajtó-maffiák és az uzsorások terrorizálják.

“A világból kiesettség érzete mellbe vágja az odatévedő utazót!” – beszél Ander az elhanyagolt térségekről. Sok helyi lakos számára kilátástalan az élet azon a földön, ahol születtek. “Innen menekülni kell!” – mondják sokan, akik már nem tudnak reménykedni a változásban. A mélyszegénység hatalmas probléma.

Dél-Somogyban a népesség fogyása az elmúlt 10 éveben 10 százalékos volt. Arányait tekintve ez több, mint Magyarország 2. világháborús 7 százalékos embervesztesége! Vajon miért mennek el innen az emberek?

Erre mit tudott válaszolni a Fidesz-csicska Soltész Miklós? Semmit. Kitérés, kamuzás, a Jobbik szidása. A Fidesz semmit nem tud  felhozni a mentségére.

Amíg a Fidesz és az őket támogató NERmilliárdosok hatalmon vannak, addig a dél-somogyiak és az ország más hátrányos helyzetű térségei nem számíthatnak segítségre.

Miért vándorolnak el az emberek Dél-Somogyból?

  •  
  •  
  •  

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

Drágul az étkezési búza, tovább emelkedhet a liszt ára

Nehezen vásárolnak most a malmok megfelelő, jó minőségű búzát a piacon, az árak a tonnánkénti …

Hozzászólás

Close
%d blogger ezt szereti: