Otthon / Friss hírek / Roham a magyar valutaváltókban – napi.hu

Roham a magyar valutaváltókban – napi.hu

Az elmúlt hetekben hirtelen sokan váltották át forintjukat valutára. Mintegy alternatív befektetési lehetőséget keresve – mondta Vida József, a Takarékbank vezérigazgatója a Közgazdász vándorgyűlésen. Jelasity Radovan, az Erste elnök-vezérigazgatója szerint bizonyítékok vannak arra, hogy az átlagos ügyfelek pénzüket forintról devizára a legrosszabbkor váltják át.

A lakosság valóban képes a lehető legésszerűtlenebbül viselkedni (például a Jelasity által ajánlott tőzsdei befektetésekben a topon venni és a mélyponton eladni), de a “valutázók” nem feltétlenül a legátlagosabb ügyfelek közül kerülnek ki.

Az idei második negyedév végére azénpénzem.hu számításai szerint a valutában tartott készpénz 15 százalékkal, a banki devizabetétek állománya 17 százalékkal, a külföldön tartott betétek pedig 13 százalékkal haladták meg az előző azonos időszakára kimutatott értéket. Forintban (a kápé és a betétek esetében is) szintén mintegy 13 százalékos volt az emelkedés.

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

Ónos esőre figyelmeztetnek az ország nagy részében

Első- és másodfokú figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat ónos eső veszélye miatt. Veszélyjelzésük …

Hozzászólás

Close
%d blogger ezt szereti: