Otthon / Friss hírek / Hiába a válság, 50 millió dollárt adunk az idei költségvetésünkből Kirgizisztánnak

Hiába a válság, 50 millió dollárt adunk az idei költségvetésünkből Kirgizisztánnak

A korábbi bejelentésnek megfelelően kormányhatározatban döntöttek a Magyar–Kirgiz Fejlesztési Alap létrehozásáról, derül ki a legfrissebb Magyar Közlönyből.

A hivatalos értesítő szerint a magyar kormány a Magyar–Kirgiz Fejlesztési Alapot a költségvetési fejlesztési forrásból hozza létre azzal a céllal, hogy a kirgiz gazdaság szempontjából fontos projektek finanszírozásában vegyen részt hitelnyújtással, tőkeági finanszírozással vagy egyéb pénzügyi instrumentum biztosításával.

Magyar Közlöny

A határozat szerint Orbán Viktor utasítására Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszternek október 31-ig kell Varga Mihály pénzügyminiszterrel és a Magyar Export-Import Bank Zrt.-vel együttműködve megalkotnia az alapító okiratot, majd a két miniszternek november 30-ig kell létrehoznia a fejlesztési alapot.

Ehhez 50 millió amerikai dollár, azaz kb. 15,6 milliárd forint összegű donorfelajánlást ad a magyar kormány, amelyet a 2020. évi központi költségvetésből fedeznek.

A két ország közötti tárgyalások már hetek óta zajlanak, Orbán Viktor miniszterelnök pedig hétfő este fogadta a kirgiz elnököt Budapesten.

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

Svájc nyit: étterembe, moziba, sőt, koncertre is lehet menni hétfőtől

Svájcban hétfőn megkezdődik a koronavírus-járvánnyal kapcsolatos korlátozások enyhítésének harmadik szakasza. Kinyitnak a színházak, a mozik, …

Hozzászólás

Close
%d blogger ezt szereti: