Otthon / Friss hírek / Hihetetlen: 7,3 milliót is lehet keresni a magyar másodosztályú fociban! – delsomogy.ezalenyeg.hu

Hihetetlen: 7,3 milliót is lehet keresni a magyar másodosztályú fociban! – delsomogy.ezalenyeg.hu

A foci talán gyenge, de a focistafizetések cseppet sem azok Magyarországon – derül ki a Blikk összeállításából.

A Blikk információi szerint a Vasaban szuperül keresnek a játékosok:

  • Radó András (27) havi 20 ezer euró (7,3 millió Ft)
  • Otigba Kenneth (28) 16,6 ezer eurót (6 millió Ft) tehet zsebre
  • Pátkai Máté (32) havi 12,5 ezer (4,5 millió Ft)
  • Feczesin Róbert (34) havi 10 ezer euró (3,65 millió Ft)

A lap azt is megírt, hogy a Debrecen is elég bőkezű a legjobb játékosaival: Dzsudzsák Balázs, havi 10 ezer eurót (3,65 millió Ft) kereshet, ugyanennyit kaphat Korhut Mihály (31) és Varga József (32) is.

Tudni kell, hogy a focisták bére évi 500 millió forintig adómentes. Vagyis míg a közembereknek legalább a fizetésük 40 százalékát közteherként elvonja az állam (szja, egészségügyi hozzájárulás stb.), ezek a kőgazdag labdakergetők SEMMIT nem kell adózzanak. Hogy miért?

Mert Orbán Viktor imádja a focit!

Dzsudzsák Balázs egyébként tagadja, hogy azért igazolt vissza a magyar másodosztályba, mert az Emírségekben kitelt a tisztesség, és máshol nem jutott volna szerződéshez. Előző klubjánál egyébként évi 760 millió forintot keresett a fideszes focista, majd a válság miatt ezt a felére csökkentették volna a következő szezonban.
Dzsudzsi kiváló kapcsolatokat ápol fideszes erősemberekkel, Szijjártó Péter luxusminiszterrel még zártkapus meccsekre is együtt járnak, de tőle kapott diplomataútlevelet, és azt is leintézték neki, hogy különgéppel repülhessen haza, amikor az Emirátusokban unatkozottt, mert a járvány miatt szünetelt a bajnokság. Utána egyébként karanténba vonult, de nem bírt otthon maradni, ezért Rogán Cilivel ment teniszezni, majd Orbán Viktorral étterembe.

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

Orbán Brüsszelbe megy pénzt intézni pénteken

Pénteken Brüsszelbe utazik Orbán Viktor miniszterelnök, hogy Ursula von der Leyennel, az Európai Bizottság elnökével …

Hozzászólás

Close
%d blogger ezt szereti: