Otthon / Friss hírek / Gyöngyösi: komoly kétségeink vannak, hogy Dobrev le tudja-e győzni Orbánt, a Jobbiknak lesz miniszterelnök-jelöltje

Gyöngyösi: komoly kétségeink vannak, hogy Dobrev le tudja-e győzni Orbánt, a Jobbiknak lesz miniszterelnök-jelöltje

Gyöngyösi Márton, a Jobbik elnökhelyettese volt az ATV Reggeli start vendége, ahol többek között az ellenzéki folyamatokról, az előválasztásokról, közöslistáról, illetve a miniszterelnök-jelöltségről is kérdezték.

A politikus egyrészt hangsúlyozta, a Jobbik álláspontpontja ismert, ha lehetséges mind a 106 választókerületben legyen előválasztás, és ennek folyományaként (akár párhuzamosan, akár ezt követően), de előválasztás döntsön az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltjének személyéről is – valamikor 2021 vége felé.

Arra a kérdésre, hogy lesz-e a pártnak jelöltje, Gyöngyösi Márton közölte, van jelöltjük.

Tudnak pártjelöltet is delegálni, de szerinte a helyzet alapvetően most azt kívánja, hogy egy pártok felett álló, integratív, független személynek kell lennie a jelötnek.  

Elmondta azt is, hogy a Jobbik támogatni fogja az előválasztás győztesét, azonban a beszélgetés során szóba került az is, hogy Márki-Zay Péter szerint a DK-s Dobrev Klára miniszterelnök-jelöltségének az lesz az eredménye, hogy 2022 után is Orbán Viktor lesz a kormányfő.

“Komoly kétségeink vannak”

– reagált arra a felvetésre, hogy Dobrevvel sikerülhet-e legyőzni Orbánt. Én is nagyon szeretnék olyan jelöltet választani, akivel lehet nyerni, aki le tudja győzni Orbán Viktort – tette még hozzá.

Gyöngyösi Márton szerint a közöslita (amely kapcsán rögzítette, nem látott olyan érvet, amely azt erősítené, hogy a közöslista minden ellenzékit megszólítana), illetve egyáltalán a listaállítás másodlagos most. Szerinte először a 106 egyéni választókerületben kell megtalálni az esélyes és hiteles jelölteket. Ezután pedig világosan kiderül az ellenzéki pártok közti erősorrend.

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

Nem lehet elég korán bevásárolni karácsonyra, év végére elszállhatnak az árak

Karácsonyig mindössze bő két hónap van hátra, ezért érdemes már most számolni az ünnepi kiadásokkal. …

Hozzászólás

Close
%d blogger ezt szereti: