Otthon / Dél-somogyi hírek / EZEK TÉNYLEG LESZARJÁK, HOGY MI VAN SOMOGYBAN!!!

EZEK TÉNYLEG LESZARJÁK, HOGY MI VAN SOMOGYBAN!!!

Nem csak a falunapi eszem-iszomokra kell eljárkálni, hanem meg kell hallgatni a kistelepüléseken élők panaszát is. A dél-somogyi térség ellenzéki országgyűlési képviselője, Ander Balázs, aki mind a felszólalások, mind pedig az egyéni indítványok tekintetében olyan tempót diktál, aminek kormánypárti riválisa nem tud megfelelni, eleget tesz ennek a kívánalomnak is. Jákóból érkezett a kérés, amit a Barcson élő honatya annak rendje s módja szerint közvetített is az illetékes minisztériumnak.

Ander Balázs ellenzéki országgyűlési képviselő

 

Mikor lesz végre magasperon Jákó vasútállomásán?” címmel.

Noha nem én vagyok a térség egyéniben megválasztott országgyűlési képviselője, de mégis kötelességemnek érzem a lakossági panaszának tolmácsolását. Ez pedig nem más, mint az, hogy ezen a vasútállomáson nincs magasperon, így az utasoknak rendkívül élet- és balesetveszélyes körülmények között kell a vonatra fel- ill. onnan leszállniuk. Ugyan az elmúlt években a település önkormányzata és több helyi lakos is rendszeresen jelezte a vasút felé ezt a problémát, amelynek orvoslására többször is ígéretet kaptak, de ennél tovább nem jutott az ügy.” – írta az Innovációs és Technológiai Minisztériumnak küldött levelében Ander Balázs.

Nem mindenki járhat helikopterrel vagy luxusjachttal. Idős nénik és bácsik, mozgáskorlátozottak, babakocsis anyukák kénytelenek a magasperon hiányában veszélynek kitenni magukat, ha fel akarnak szállni a vonatra, de a vámpírkormány magasról tesz az ő gondjaikra.

Miközben ezer milliárd forintot szándékoznak elk.rni a soha meg nem térülő, viszont a főstrómannak irtózatos nagyságú profitot fialó Budapest-Belgrád vasút hazai szakaszára, nincs pénz a Jákóhoz hasonló kistelepülések vasútállomásaira. A somogyiaktól még egy nyomorult magasperont is sajnál a tolvajkormány! (Persze lesz majd olyan narancsos sörrel lefizetett csicska, amelyik nem ezt, hanem a rászorulókon segíteni próbáló civil szervezetek karitatív akcióját kifogásolja.)

Kérdezem tehát, tudnak-e adni a „majd valamikor”-szerű válaszokon túl egy olyan konkrét időpontot, amikorra egészen biztos, hogy elkészül a település vasútállomásához tartozó magasperon. Várom érdemi válaszát!” – fejezte be a vidéki emberek érdekeiért kiállni nem rest ellenzéki honatya a levelét.

Az érdemi választ ugyan várhatta Ander… Ahelyett olyan vérlázítóan pofátlan levelet kapott, amit nyugodtan tekinthetünk a normálisan közlekedni akaró jákói, somogyi, vidéki emberek szemen köpésének, hiszen egy ilyen egyszerű kérdésre sem tudtak egyenes, konkrét feleletet adni.

 

 

Nem tudni tehát, hogy mikor lesz Jákón biztonságos magasperon. A lényeg, hogy 136 millióért lesz szép szőnyeg Kövér hivatalába. Az meg nem érdekli őket, ha Mari néni beesik a sínek közé.

P. R.

Kiemelt kép: Szászfalvi László a térség kormánypárti képviselője

Kép forrása: Facebook

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

Szijjártó: Sikeresnek bizonyult a kanyarban előzés

Újabb, 30 milliárdos versenyképesség-növelő támogatási program indulását jelentette be a külügyminiszter. A versenyképesség növelésére irányuló …

Hozzászólás

Close
%d blogger ezt szereti: