Otthon / Barcsi hírek / Barcs polgármestere lapít a fertőzött idősotthon ügyében – delsomogy.ezalenyeg.hu

Barcs polgármestere lapít a fertőzött idősotthon ügyében – delsomogy.ezalenyeg.hu

A város szociális otthonában a kormány hibájából megismétlődhet a tavaszi fertőzési hullám. A barcsi polgármester válasza? Elbújt a média és Ander Balázs kérdései elől.

A Barcsi Szociális Központ Idősek Otthonában 160 lakóból 26-an fertőződtek meg, ráadásul 3 gondozónak is pozitív lett a koronavírus-tesztje. Erről Ander Balázsnak, a térség országgyűlési képviselőjének a médiából kellett értesülnie.

Az idősotthont érintő fertőzés miatt levélben érdeklődött Barcs polgármesterénél. Koós Csaba Tibor azonban neki és az RTL stábjának nem volt hajlandó válaszolni.

A Fideszes Koós hallgatása miatt a képviselő nyílt levélben akarja megtudni, mit tesznek az idős lakók védelme érdekében? A lakók és a dolgozók közül ugyanis csak 39 embert teszteltek. Néhány gondozót hazaküldtek, de ennyivel nyugtázták is a napot.

  1. Miért végeztek el ilyen kevés tesztet? Sok bentlakó egyébként is betegségekkel küzd, az ő védelmük csak ennyire fontos?
  2. A dolgozókat és az intézmény vezetőségét ellenőrizték? Ha nem, mikor akarják végre pótolni?
  3. Kontaktkutatást végeztek?
  4. Az önfeláldozó munkát végző ápolók és gondozók hogyan lesznek anyagilag kisegítve? Az önkormányzat hogyan tervezi megbecsülni őket? Sokan most inkább beköltöztek, hogy minél kevesebbet érintkezzenek a külvilággal. Emiatt a családjaikkal sem találkozhatnak.
Koós Csaba Tibor továbbra sem válaszolt ezekre a kérdésekre.

Egy 93 éves lakó COVID-fertőzés miatt már elhunyt az intézményben. Ander a részvétét fejezi ki a családnak és minden erejével azon van, hogy az idősek rendes, méltó védelmet és ellátást kapjanak.

Az országban eközben már 44 másik idősotthon is megfertőződött. Ehhez képest Müller Cecília azt állítja, hogy az otthonok nem váltak gócpontokká.

A tavaszi hullám alatt elképesztő gyorsasággal, már március 16-án látogatási tilalmat vezettek be. Most, amikor még több a fertőzött, még nagyobb veszély fenyegeti az időseket, nem tesznek semmit, és húzzák az időt.

Ezek azt akarják, hogy minden idős ember elkapja a koronavírust?

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

Szijjártó szerint nincs abban semmi meglepő, ha a magyar kormány kémszoftvert vásárol

„Nincs abban semmi meglepő”, ha Magyarország külföldről vásárol speciális kémszoftvert, mondta Szijjártó Péter külgazdasági és …

Hozzászólás

Close
%d blogger ezt szereti: