Otthon / Egyéb / Túró rudi, WC-papír, Fornetti és harcsa – erre költ legtöbbet Orbán házi focicsapata – delsomogy.ezalenyeg.hu

Túró rudi, WC-papír, Fornetti és harcsa – erre költ legtöbbet Orbán házi focicsapata – delsomogy.ezalenyeg.hu

A DK kiderítette, mire pazarolja a TAO-milliárdokat a Puskás Akadémia. Nem csoda, hogy Orbánék titkolni próbálták ezt a cikis listát.

A Puskás Akadémia néhány év alatt összesen 67 milliárd forintnyi közpénzt tapsolt el.

A Demokratikus Koalíció régóta harcol, hogy kiderüljön, mire költik Felcsúton az adókedvezmény formájában kapott hatalmas összegeket. Orbánék foggal-körömmel védik a titkot, ennek ellenére nem rég egy három hónapos időszak számláit sikerült megszereznie a DK-nak.

Ezeknek a számláknak a másolatait kellett volna átadnia Mészáros Lőrincnek, ahogy ezt a Kúria ítélete is kimondta, de nekünk kell futkosni, hogy kapjunk bármit is. Ma összesen három hónapnyi számlát adtak át. Egészen elképesztő, amit ezek a számlák tartalmaznak! – mondta a DK sajtótájékoztatóján Ráczné Földi Judit.

Fontos tudni, hogy a TAO-t az államkassza rovására az adójukból adhatják bizonyos szervezeteknek a cégek. Pedig, ha befizetnék és nem lopná el a Fidesz, még hasznos célokat is szolgálhatna ez a pénz. A TAO valójában egy fideszes trükk arra, hogy saját érdekeltségeiket támogassák. Mint például a falujuk focicsapatát. Kár, hogy Orbán hobbija nem az oktatás vagy az egészségügy.
Már közel 800 milliárd forintnyi TAO-támogatást pumpáltak Orbánék a sportegyesületekbe – hívta fel a figyelmet Ráczné Földi Judit

Megmutatjuk mire szórják a pénzt Felcsúton:

  • 7 ezer darab Túró Rudi: 7000 db? 3 hónap alatt? Tudjuk, hogy a sporthoz energia kell, de még egy csapat focistának is sok ennyi! Vagy  akkor ki ette meg, talán Mészáros? Szétoszthatták volna inkább a szegény gyerekek között, akiknek a szülei nem tudnak venni.
  • több 10 ezer kiló Fornetti: Oké, a túró rudiban van tej meg kalcium, jót tesz a csontoknak, na de a Fornetti? Nem tudják, hogy nem egészséges a sok péksütemény? Vagy lehet, hogy nem is ették meg, csak számlát kaptak róla..?
  • 30 ezer tojás: tutira Mészáros Lőrinc szuper kis tyúkjai tojták a tojásokat. Jusson azért valamicske az ország legsikeresebb gázszerelőjének pénztárcájába is. Ilyen drágán tojásokat, ugyanis még biztos nem vett senki… csak nehogy azok is szalmonellásak legyenek, mint amiket a magyar lakosoknak adott el.
  • több százezer forint WC-papírra: Mi van készülnek a karanténra? Vagy talán hasmenést kaptak a sok szalmonellás tojástól?
  • harcsa egymillió forintért: ajaj, de suták! Eszükbe sem jutott a nemzet horgásza, Áder János? Pedig biztosan szívesen fogott volna nekik ebédrevalót.
  • félmillió forint süteményre: Jó, ezt megértjük. Lőrinc ette meg. Ez a rendes három havi adagja.
  • több százezer forint gyógyszerre: Rendben, ez is kell. De arra is odafigyelhettek volna, hogy ne guruljon el!
“Ez a felcsúti alapítvány a magyar emberek pénzét ilyen luxustermékekre költi”

– foglalta össze a lényeget Ráczné Földi Judit.

A DK elnökségi tagja záráskénként hozzátette, a Mészáros Lőrinc közeli fociakadémia felháborítóan herdálja a pénzt, miközben ezeket a forrásokat lehetne akár kórházakra, iskolákra is fordítani, hogy a magyar embereknek végre méltó élete lehessen.

Felesleges baromságokra pazarolják a haverok alapítványainak kijátszott közpénzt, miközben több százezer magyar vesztette el az állását a járvány miatt. És akinek még van munkája, az is alig tud megélni.

via

 

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

Cafeteria 2021: visszavágják a Szép-kártya kedvezményeket – egymillióan érintetettek – napi.hu

Az őszi adócsomagban a személyi jövedelemadóról szóló törvény szabályait érintő javaslatok körében érdemi változás, hogy …

Hozzászólás

Close
%d blogger ezt szereti: