Otthon / Egyéb / Az Orbán Ráhel barátnője vezette divatügynökség úgy szórja a pénzt, mintha nem lenne holnap: most 165 milliót oszthat ki

Az Orbán Ráhel barátnője vezette divatügynökség úgy szórja a pénzt, mintha nem lenne holnap: most 165 milliót oszthat ki

Mint arról korábban beszámoltunk, míg az Orbán Ráhel barátnőjeként számon tartott, Bata-Jakab Zsófia által irányított a Magyar Turisztikai Ügynökség ernyője alatt működő, állami milliárdokkal kitömött Magyar Divat & Design Ügynökség tavaly “csak” egymilliárd forintot kapott, addig idén bőven megduplázta költségvetését, így immáron 2,3 milliárd forintból gazdálkodhat. Az állami cég elindulásakor ráadásul egymilliárd forintnyi közpénzt, valamint egy istenhegyi úti villát is kapott.

Arról már nem is beszélve, hogy az állami cégnél igen súlyos fizetéseket visznek haza: lapértesülések szerint a divatügynökség 2019-es mérlege szerint közel félmilliárd forintot, bérjárulékokkal együtt 445 milliót költöttek el bérköltségekre a tavaly statisztikai átlagban 10 munkavállalóval dolgozó cégnél. Emellett az is kiderült, míg 2018-ban még 1,4 millió forint volt a havi átlag vezetői bér, addig tavalyra ez már 2,6 millió forintra emelkedett.

Úgy tűnik, Orbán Ráhel barátnőjének, Bata-Jakab Zsófiának rendesen kijár mostanában a jóból: az által vezetett divatügynökség most 165 millió forintot oszthat ki.

Mint azt az MTI írja, tizenegy ígéretes divat- és dizájnipari projekt megvalósulásához biztosít üzleti képzést, szakmai mentorálást és befektetési lehetőséget egy új program. A szervezők célja, hogy az ágazat fellendítése érdekében hazánkban is létrehozzanak egy értékteremtő divat- és dizájnipari startup közösséget.

Bata-Jakab Zsófia vezérigazgatója elmondta: a Startup Campus programmal kifejezetten a fiatal vállalkozók ötleteit szeretnék támogatni, felhívva a figyelmet arra, hogy a technológia jelentősége mennyire kiemelt ebben az ágazatban.

“A program felhívására idén 61 jelentkező pályázott, közülük 11 nyerte el a továbblépési lehetőséget. A nyertes pályázók workshopokon és egyéni mentoráláson fognak részt venni, majd 15 millió forint kezdőtőkét kapnak.”

Bata-Jakab azt is arról is beszélt, hogy múlt héten jelent meg egy másik pályázat 10 milliárd forintos keretösszeggel. A felhívásra kis- és középvállalkozások jelentkezhetnek. A támogatással a kialakult nehéz helyzetben az újrakezdéskor versenyelőnyhöz juthatnak a tervezőik.

A vezérigazgató szerint a divat- és dizájnszektort elsőként érintette a világjárvány, ezen termékek felvásárlása azonnal leállt. A hazai divat- és dizájnipari vállalkozások bevételének 80 százaléka exportból származott, ennek az átrendeződése már megkezdődött. Szerinte éppen ezért fontos, hogy ebben a helyzetben támogatást kapjanak a szereplők.

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

Ördögűzőt fogadott Orbán Viktor

A miniszterelnök a karmelitában látta vendégül James Blount atyát aki 40 éve hivatalosan is exorcistának, …

Leave a Reply

Close
%d bloggers like this: