Otthon / Friss hírek / Kétszer oda is repült helikopterrel Szijjártó Péter, ahol a háza van – 24.hu

Kétszer oda is repült helikopterrel Szijjártó Péter, ahol a háza van – 24.hu

Dunakeszi repülőterén kétszer került sor érkezésre, melyeket további programok követtek

– írta Hadházy Ákos adatigénylésére a külügyminisztérium.

Azaz a rendőrség VIP-helikoptere kétszer is azon a településen fejezte be az útját Szijjártó Péterrel, ahol a külügyminiszter háza van.

Ez pont kettővel több, mint amit egy normális országban egy miniszter karrierje elviselne. Mint ahogyan a hét belföldi helikopterezés is héttel több lenne az állása elvesztéséhez szükségesnél egy nálunk boldogabb országban

– kommentálta a napvilágot látott tényeket Hadházy.

A külügyminisztérium azzal magyarázta korábban Szijjártó helikopteres útjait, hogy „a miniszter oda utazik helikopterrel, ahova a tárgyalásai miatt szükséges”.

A független képviselő felidézte, hogy „a szekszárdi Bodri pincészetbe tartó – autópályán autóval másfél óra alatt megtehető – repülésről már tudtunk”. Itt Szijjártó munkaebéden vett részt. Hadházy egy megyén belüli, Kecskemét-Baja útról is megemlékezett, amivel a külügyminiszter szerinte még dicsekedett is.

Hadházy Ákos adatigényléséből kiderült, hogy Szijjártó Péter az idei hét helikopterezésből ötször különböző határszakaszokhoz repült, hogy ott tárgyaljon kollégáival. Kétszer – Bajára és Szekszárdra – pedig azért helikopterezett, hogy bejelentsen valamilyen beruházást.

A külügyminiszter korábban is beszélt arról az RTL Híradó kérdésére, hogy hétszer helikopterezett. Ekkor azt is megemlítette, hogy előfordult, hogy Dunakeszin szállt le, mert ott volt egyeztetése. Szerinte méltatlan őt ezzel támadni.

Kiemelt kép: Szijjártó Péter/Facebook

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

Nem lehet elég korán bevásárolni karácsonyra, év végére elszállhatnak az árak

Karácsonyig mindössze bő két hónap van hátra, ezért érdemes már most számolni az ünnepi kiadásokkal. …

Hozzászólás

Close
%d blogger ezt szereti: