Otthon / Friss hírek / Riasztást adott ki a Magyar Posta – minden ügyfél érintett – napi.hu

Riasztást adott ki a Magyar Posta – minden ügyfél érintett – napi.hu

Vírusos levelet terjesztenek a Magyar Posta nevében. Vigyázat: a számítógépen, mobileszközön tárolt felhasználói adatok kerülnek veszélybe, ha megnyitjuk a káros email mellékletét – figyelmeztet az állami cég.

Megtévesztő, a Magyar Posta arculati elemeit használó, veszélyes email terjed – erről érkezett több bejelentés a társasághoz. A hamis emailben, amely általában valamilyen küldeményazonosítót is tartalmaz, küldemény átvételéhez kérik egy mellékelt dokumentum megnyitását és nyomtatását.

A melléklet azonban kártékony kódot tartalmaz, ami átveszi az irányítást a számítógép felett és az áldozat személyes adatait is gyűjti. Kérjük, hogy ha ilyen gyanús emailt kap, semmiképp ne nyissa meg a mellékletet! – olvasható az állami vállalat honlapján megjelent figyelmeztetésben.

A Magyar Posta nem küld emailben szállítási adatokat. Amennyiben nyomkövetési kódot tartalmaz a küldeménye, a Posta honlapján a kód beírásával bármikor elérheti a hiteles szállítási információkat.

A Posta idén a rendőrséggel indított közös edukációs kampányt az internetes csalások felismerésére. A vállalat számtalanszor felhívta a figyelmet arra, hogy mik azok a jelek, amelyeket látva azonnal gyanút foghatnak az ügyfelek. Többek között a magyartalan megfogalmazás, helyesírási hibák, túl kecsegtető, drága telefon- vagy egyéb nyeremény ígérete mindig megfontoltságra, elővigyázatosságra adhat okot. Javasolják, hogy mindig ellenőrizzük a hirdetés vagy értesítés valódiságát és győződjünk meg róla, hogy valóban a cég hivatalos e-mailcíméről érkezett-e az üzenet. Kétség vagy gyanú esetén forduljunk bizalommal ügyfélszolgálatukhoz és kérjünk megerősítést!

A megtévesztő értesítésekről szóló ügyfélbejelentéseket a Magyar Posta komolyan veszi, és a lakossági tájékoztatás mellett jelzi azt az intézkedésre jogosult hatóságnak is.

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

Tíznapos oltókampányt hirdetett a kormány, 45 év felett mindenkit beoltanának

Két emailt is kaptak kedden kora este a háziorvosok „az elkövetkező két hét oltási programjáról” …

Hozzászólás

Close
%d blogger ezt szereti: