Otthon / Egyéb / Átadás előtt végigrepedt a negyedmilliárdos bicikliút – 24.hu

Átadás előtt végigrepedt a negyedmilliárdos bicikliút – 24.hu

Augusztus 31-én kellett volna átadni az új kerékpárutat Kötegyánban, ám a polgármester csak három héttel később beszélt arról a sajtónak, bajok vannak a 245 millió forintért elkészült úttal. A beruházást nem vették át, csak saját felelősségre használható, de már javítják – írja a narancs.hu.

Az EU-forrásból épülő bicikliutat összesen kevesebb mint 2 kilométerre tervezték, a tenderen a gyulai székhelyű Rowell Terra Kft. lett a befutó. A Rowell egy műszaki tanácsadó cég, a kivitelezésnél a Gyula környékén közbeszerzéseken taroló Futizo Kft. munkagépeit látták.

Az építkezésbe azonban valahol hiba csúszhatott, ugyanis a betoncsík hosszában végigrepedt még az átadás előtt. Hajdu-Szűcs Mária Kornélia (Fidesz-KDNP) polgármester szerint azért, mert egy 20 tonnánál nehezebb jármű hajtott az útra.

Én aznap a helyszínre siettem és telefonon értesítettem a kivitelező céget, amelyik nem a Futizo Kft. volt

– sietett leszögezni a Narancs kérdésére a polgármester.

A kerékpárutat az önkormányzat nem vette át, két hónappal az átadási határidő után is dolgoznak rajta. A kivitelező értesítette a hatóságokat és lefényképezte a talált nyomokat.

Kiemelt kép: MTI/Varga György

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

Elsózott egy szállítmány kínai gyorstesztet a kormányhivatal a háziorvosoknak

Nagy mennyiségű kínai gyártmányú Covid-gyorstesztet küldött a fővárosi kormányhivatal a háziorvosoknak. Sára Botond kormánymegbízott, Józsefváros korábbi …

Hozzászólás

Close
%d blogger ezt szereti: