Otthon / Friss hírek / Kilencvenmilliárdot adtak kölcsön Magyarországnak – napi.hu

Kilencvenmilliárdot adtak kölcsön Magyarországnak – napi.hu

Az ÁKK 20 milliárd forintért vitt piacra 3 éves, 25 milliárd forintért 5 éves és 35 milliárd forintért 10 éves lejáratú államkötvényt.

A 3 éves kötvények aukcióján az elsődleges forgalmazók 56,9 milliárd forint ajánlatából 20 milliárd forintot fogadott el az ÁKK, az előző aukción kialakultnál 1 bázisponttal alacsonyabb, 1,26 százalékos átlaghozamon. Az előző kereskedési napon, szerdán a 3 éves papírok másodpiaci hozama 1,28 százalékos volt – derül ki az MTI összefoglalójából.

Az 5 éves kötvények aukcióján az elsődleges forgalmazók 67,5 milliárd forint ajánlatából, megemelt értékesítéssel, 35 milliárd forintot fogadott el az ÁKK, az előző aukción kialakultnál 4 bázisponttal magasabb, 1,75 százalékos átlaghozamon. A szerdai másodpiaci referenciahozam ugyanennyi volt.

A 10 éves kötvények aukcióján az elsődleges forgalmazók által ajánlott 46,8 milliárd forintból 35 milliárd forintot fogadott el az ÁKK. Az aukciós átlaghozam 2,29 százalék volt, 7 bázisponttal magasabb az előző aukción kialakult átlaghozamnál. A szerdai másodpiaci referenciahozam ezt 1 bázisponttal haladta meg, azaz 2,3 százalékot tett ki.

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

Tíznapos oltókampányt hirdetett a kormány, 45 év felett mindenkit beoltanának

Két emailt is kaptak kedden kora este a háziorvosok „az elkövetkező két hét oltási programjáról” …

Hozzászólás

Close
%d blogger ezt szereti: