Otthon / Egészségügy / Abortuszellenes koalíciót hozott létre Magyarország az USA-val és Belarusszal – 24.hu

Abortuszellenes koalíciót hozott létre Magyarország az USA-val és Belarusszal – 24.hu

Abortuszellenes koalíciót kötött nagyjából 30 országgal együtt Magyarország – számolt be a Guardian alapján a 444. A közösségi oldalán közzétett posztok alapján a videókonferencián magyar részről Novák Katalin vett részt, azonban ő mindössze annyit írt, hogy a „nők helyzetéről, jövőjéről, lehetőségeikről” lesz szó, illetve hogy a cél az, hogy „hogy a nők ne kényszerüljenek választani anyaság és a szakmai élet között”.

A „Genfi Konszenzus Nyilatkozatának” elnevezett kiáltványt Orbán Viktor kormánya mellett Donald Trump amerikai vagy Jair Bolsonaro brazil elnök is támogatta, illetve Egyiptom, Indonézia és Uganda mellett olyan kezdeményezői voltak a nyilatkozatnak, mint Szaúd-Arábia, Bahrein, az Egyesült Arab Emírségek, Irak, Szudán, Dél-Szudán vagy Líbia.

A Guardian azt írta, hogy a legtöbb aláíró a nők helyzetével foglalkozó Women, Peace and Security Index szerint a világ húsz legrosszabb országa közé tartozik. Európából mindössze két ország írta alá: Belarusz, illetve az abortuszt csütörtökön korlátozó Lengyelország.

 

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

Nem lehet elég korán bevásárolni karácsonyra, év végére elszállhatnak az árak

Karácsonyig mindössze bő két hónap van hátra, ezért érdemes már most számolni az ünnepi kiadásokkal. …

Hozzászólás

Close
%d blogger ezt szereti: