Otthon / Egészségügy / Abortuszellenes koalíciót hozott létre Magyarország az USA-val és Belarusszal – 24.hu

Abortuszellenes koalíciót hozott létre Magyarország az USA-val és Belarusszal – 24.hu

Abortuszellenes koalíciót kötött nagyjából 30 országgal együtt Magyarország – számolt be a Guardian alapján a 444. A közösségi oldalán közzétett posztok alapján a videókonferencián magyar részről Novák Katalin vett részt, azonban ő mindössze annyit írt, hogy a „nők helyzetéről, jövőjéről, lehetőségeikről” lesz szó, illetve hogy a cél az, hogy „hogy a nők ne kényszerüljenek választani anyaság és a szakmai élet között”.

A „Genfi Konszenzus Nyilatkozatának” elnevezett kiáltványt Orbán Viktor kormánya mellett Donald Trump amerikai vagy Jair Bolsonaro brazil elnök is támogatta, illetve Egyiptom, Indonézia és Uganda mellett olyan kezdeményezői voltak a nyilatkozatnak, mint Szaúd-Arábia, Bahrein, az Egyesült Arab Emírségek, Irak, Szudán, Dél-Szudán vagy Líbia.

A Guardian azt írta, hogy a legtöbb aláíró a nők helyzetével foglalkozó Women, Peace and Security Index szerint a világ húsz legrosszabb országa közé tartozik. Európából mindössze két ország írta alá: Belarusz, illetve az abortuszt csütörtökön korlátozó Lengyelország.

 

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

A Pfizer cáfolta Orbán hazugságát: nincs elég nyugati vakcina? Hogyne lenne!

Közel kétmillió Pfizer-BioNTech vakcina érkezett már az országba. Mégis miről beszélünk? Megvan még az, amikor …

Hozzászólás

Close
%d blogger ezt szereti: