Otthon / Friss hírek / Koronavírusos tünetekkel és igazolt fertőzöttként is BKV-val kellett tesztelésre mennie – delsomogy.ezalenyeg.hu

Koronavírusos tünetekkel és igazolt fertőzöttként is BKV-val kellett tesztelésre mennie – delsomogy.ezalenyeg.hu

Egyértelműen koronavírusos tünetei voltak, háziorvosa tesztet rendelt, de a mentőszolgálattól azt mondták menjen tömegközlekedéssel. Karantént nem rendeltek el, kontaktkutatást nem végeztek, és később sem mentek ki hozzá tesztelésre.

A fenti nem kitaláció, hanem az RTL Híradó egyik névtelen riportalanyának története dióhéjban.

De aggodalomra semmi ok, panaszkodni megintcsak nincs okunk, hiszen az Orbán-kormány járványügyi intézkedései egytől-egyig zseniálisak.

Ja, nem! 

A felcsúti miniszterelnök baromi büszke lehet a hazai koronavírus elleni védekezésre, és magára, amikor olyan riportokat lát meg a televízióban, mint amit az RTL Híradó leadott. Adásukban a jelenlegi hazai állás egy újabb kritikus pontjára világítottak rá. Egy tragikus pontra, ami tökéletesen nyugtázza, hogy nem kell meglepődnie senkinek, ha koronavírusos tüneteket produkálva önállóan kell BKV-val eljutnia a kórházba. Sőt, azon sem kell csodálkozni, ha pozitív teszttel a hátad mögött csakugyan tömegközlekedésre vagy kényszerítve. 

Nincs autó, nincs segítség? Magyarországon senkit nem érdekel, ha a fél várost szétfertőzöd. Egy 41 éves budapesti férfinak ugyanis a Dévai utcai tesztállomásra kellett eljutnia a 13. kerületbe: koronavírusos tünetekkel, majd koronavírus-fertőzötten.

A tünetei egyértelműen a koronavírusra utaltak.

Nem éreztem illatokat, utána reggeliztem, nem éreztem ízeket és a torkom is fájt.

A háziorvosa is koronavírusra gyanakodott, és azonnal tesztet rendelt el az Országos Mentőszolgálattól.

Hívtak a mentőtől, kérdezték, mi a panaszom, mondtam, hogy íz és illatvesztés. Erre azt mondták, hogy akkor be tudok-e menni a Dévai utcai intézetbe a mentősökhöz. Annyit jeleztem, hogy nekem nincsen autóm, mehetek-e BKV-val, és mondták, hogy természetesen mehetek. 

A tesztje pozitív lett, de sem karanténról szóló határozatot, sem az azt jelző piros papírt nem kapott. Kontaktkutatásról még egy szót sem ejtettek.

Semmi az ég adta világon nem történt ilyen kutatás, se a munkahelyemen, se a családban, se az ismerősök között.

Ennek ellenére ő józan belátásból otthon maradt. Egy hét elteltével a háziorvosa újabb tesztet rendelt el, újra hívták a mentőszolgálattól. Megint mehetett tömegközlekedéssel.

 

Mondták, hogy én menjek be, mondtam a hölgynek, hogy de hát én pozitív vagyok. Mondták, hogy nem baj, menjek. Annyit mondtak, hogy maszkban menjek. 

Nem ez az első és valószínűleg nem is az utolsó ilyen kiábrándító eset.

Az RTL Híradónak pénteken Fodor Ferenc háziorvos is hasonló esetről számolt be, őt a páciensei tájékoztatták. A mentőszolgálat akkor azt írta, csak tünetmentes kontaktszemélyeket tesztelnek a mintavételi helyeken. Szóval, csúnyán az emberek pofájába hazudtak?!

Az orvos elmondása szerint van amikor négy nap után sem mennek ki a mentők, hanem fölhívják az illetőt telefonon, hogy ha tud, – merthogy beláthatatlan, hogy mennyi idő múlva tudnak csak kimenni – , hogy nem közjárművel, de maga menjen el a Dévai utcai tesztállomásra magát letesztelteni. 

Jól jellemzik ezek a történetek Orbánék járvány elleni védekezését.

Nem értjük, hogy a Fidesz-kormány pontosan mire és miért vár? Nem látják, hogy egyre több ember esik a járvány áldozatául az orbitális hozzánemértés és a bénázásuk miatt? Meddig próbálják még elhitetni velünk, hogy ők mindent jól csinálnak és nincs probléma?

…mert az igenis baromi nagy probléma, hogy egy koronavírusos betegnek BKV-val kell a tesztállomásra mennie. És az is baromi nagy probléma, hogy ezzel a problémával ők fikarcnyit sem foglalkoznak.

(képünk illusztráció)

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

Tíznapos oltókampányt hirdetett a kormány, 45 év felett mindenkit beoltanának

Két emailt is kaptak kedden kora este a háziorvosok „az elkövetkező két hét oltási programjáról” …

Hozzászólás

Close
%d blogger ezt szereti: