Otthon / Egészségügy / Miközben Müller Cecília óv a tömegrendezvényektől, teltházas Fradi-Újpestet rendeznek szombaton – 444.hu

Miközben Müller Cecília óv a tömegrendezvényektől, teltházas Fradi-Újpestet rendeznek szombaton – 444.hu

Az országos tiszti főorvos kedden arra szólította fel az embereket, hogy ne vegyenek részt tömegrendezvényeken, nemcsak az október 23-ai ünnepségeken, hanem máshol sem, mert ezek azok a helyek, ahol a vírus a legkönnyebben terjedhet. 

Ehhez képest szombaton minden bizonnyal teltházas lesz a Fradi-Újpest meccs, az online jegyértékesítő rendszerben már most is csak pár üres szék maradt a 20 ezerből.

Az NBI-es meccseken semmilyen korlátozás nincs, nem kell például üresen hagyni székeket a biztos távolságtartás érdekében, mint a nemzetközi meccseken. A maszkhasználatát csak ajánlott, de nem kötelező. Ezt az ajánlást nem is szokták betartani. Mindenesetre kézfertőtlenítők vannak kint a stadionban.

Kollégánk, Szurovecz Illés a kormányinfón megkérdezte Gulyás Gergelyt, hogy tömegrendezvénynek számít-e szerinte egy meccs, és ha igen, Müller Cecíliához hasonlóan ajánlja-e a részvételt.

Gulyás előbb annyivel igyekezett ezt lezárni, hogy a meccs szabadtéri rendezvények számít. (A kormány ilyeneket sem rendez, éppen a járványügyi helyzet miatt október 23-án.) A visszakérdezésre, hogy de a szabadtér mellett tömegrendezvény-e, azt mondta a miniszter, hogy ha minden negyedik vagy harmadik széken ülnek, akkor nem tartozik abba a körbe, ami különösen veszélyesnek számítana. Csakhogy a meccsen telt ház lesz, minden széken ül majd ember, mivel nincs ilyen korlátozás előírva.

„Ha Önt a Fradi-meccs érdekli, semmiképpen ne hagyja ki, csak maszkot viseljen” – közölte a miniszter. Ő egyébként, mint elmondta maximálisan biztonságban érezné magát a lelátón. Amikor arra emlékeztettük, hogy a maszkviselés nem kötelező a focimeccsen, és nincsenek székek sem kihagyva, a miniszter valamiért arról kezdett beszélni, hogy „miután aki egy háztartásban él valakivel, ott a távolságtartásnak nincs értelme, ezért ez mondjuk természetes”. Ami szép, ha a Fradi-szurkolókat egy, ezesetben konkértan 20 ezer fős nagy családnak tekintjük.

Gulyás azt is mondta, hogy „az mindenkinek a felelőssége, hogy ha a lehetőség biztosított, hogy két széket vagy három széket kihagyjunk, akkor tartson távolságot. Az egészségügyi védekezésnél az egyéni felelősséget kizárni nem lehet”. De erre ugye nem lesz lehetőség a teltházas stadionban.

Az MLSZ június 18-án oldotta fel a korlátozásokat, akkor már lecsengőben volt a járvány első hulláma. Most sokkal erősen a járvány, mint akkor, de nem hozták vissza a korlátozásokat, miközben Csehországban és Szlovákiában már egyáltalán nem engednek nézőket a lelátókra.

hétvégi tapasztalatok alapján a maszkhiány és a minimálisnál is kisebb távolságtartás nemcsak a Fradi-táborban nem divat, de 20 ezren csak itt lesznek a lelátón.

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

Nem lehet elég korán bevásárolni karácsonyra, év végére elszállhatnak az árak

Karácsonyig mindössze bő két hónap van hátra, ezért érdemes már most számolni az ünnepi kiadásokkal. …

Hozzászólás

Close
%d blogger ezt szereti: