Otthon / Friss hírek / 135 millió forintnyi EU-s támogatást nyertek el L. Simon László feleségének cégei

135 millió forintnyi EU-s támogatást nyertek el L. Simon László feleségének cégei

Nem először járt jól az egykoron elsővonalas kormányzati politikusnak számító L. Simon László. Korábban a feleségével közösen Simon Panzióként, a Simon és Simon Kft.-vel pályáztak a panziófejlesztésre kiírt Kisfaludy-pályázaton, amire el is nyertek 45,5 millió forintot.

Ezenkívül idén a kisebb magánszálláshelyek fejlesztési kiírt állami pályázaton is elindultak, amin szobánként egy-egy millió forintot lehetett kapni. A lap szerint azzal trükköztek, hogy átkeresztelték a szállást Bikavölgyi Panzióra, majd egy új céggel, a Bikavölgyi Panzió Kft.-vel indultak a pályázaton, aminek következtében négymillió forintot ítéltek meg nekik.

Úgy tűnik, L. Simonék nem terveznek esernyőt nyitni a nagy pénzeső közepette. Friss hírek szerint még 135 millió forintnyi EU-s támogatást kapott L. Simon László feleségének két cége

– számolt be róla a Blikk.

Mint írják,

a hivatalos kormányzati honlap adatbázisa szerint a Simon és Simon Kft. 32 millió forintot, míg az Agárdi Aratrum Ktf. pedig 103 millió forintnyi támogatást nyert az agrár-környezetgazdálkodási (AKG) kifizetés című pályázaton.

Az előbbit júliusban, az utóbbit pedig szeptemberben nyerték el.

Fontos megjegyezni, hogy L. Simon László országgyűlési képviselő már korábban kiszállt a Simon és Simon Kft.-ből, ugyanakkor az Agárdi Aratrum Kft.-ben tulajdonosként szerepel.

A Blikk megkereste L. Simont, hogy nyilatkozzon a támogatásról és arról, hogy azt mire kapta pontosan a két cég, de L. Simon nem válaszolt, mindössze annyit mondott:

„Nekem erről nincs információm. Nem is foglalkozom a cégek pénzügyeivel. Én nem kaptam semmilyen támogatást, nem is igényeltem.”

L. Simon felesége, Vass Eszter viszont a lapnak elmondta, nem nyertek szeptemberben újabb támogatást, szerinte a honlapon több év együttes támogatásának az összegei lehetnek, amelybe beletartoznak a művelésbe vont területek után automatikusan járó területalapú és zöldítési támogatások, illetve az AKG-támogatások. Az AKG-támogatásokat ugyanis öt évre ítélték meg, és azt éves bontásban kapják.

Vass Eszter szerint a két cég az elmúlt években összesen 29,3 millió forint területalapú támogatást kapott, zöldítésre 15 milliót, gyümölcstermesztésre 5,8 milliót, extenzív termesztésre 5,7 milliót, az AKG részeként pedig 76,5 milliót.

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

Tíznapos oltókampányt hirdetett a kormány, 45 év felett mindenkit beoltanának

Két emailt is kaptak kedden kora este a háziorvosok „az elkövetkező két hét oltási programjáról” …

Hozzászólás

Close
%d blogger ezt szereti: