Otthon / Egészségügy / Müller Cecília: Szedjenek vitaminokat és egyenek sok gyümölcsöt

Müller Cecília: Szedjenek vitaminokat és egyenek sok gyümölcsöt

A vírus terjedésének megakadályozására nincs lehetőség – jelentette ki a tisztifőorvos az operatív törzs mai tájékoztatóján, majd azt is közölte, hogy hazánkban is többen újrafertőződtek. 

Magyarországon is emelkedő szakaszban van a 2. hullám

– döbbent rá Müller, majd ismertette, az elmúlt 24 órában 2316 igazolt fertőzöttet találtak, 47 krónikus beteg pedig elhunyt.

A tisztifőorvos úgy gondolja, a bevezetett intézkedések működnek, viszont nagyon fontos, hogy azokat mindenki tartsa be. Péntek óta már a mérkőzéseken, és minden szabadtéri rendezvényen kötelező a maszkviselés, mert “nehézkes a 1,5 méteres távolság betartása.”

ftc_ute_cikkbe

Müller ezúttal is kihangsúlyozta az egyéni felelősség jelentőségét, mint mondta, a vírus terjedésének lassításában mindenkinek megvan a felelőssége, ugyanakkor szerinte

a tovaterjedés megakadályozására nincs lehetőség.

Az operatív törzs több arra vonatkozó kérdést is kapott, hogy a mostani adatokat látva indokolt lehet-e a szigorítás. A tisztifőorvos erre úgy reagált, hogy egyelőre “elég betartani a jelenlegi szabályokat, hatékony intézkedés a gyakori fertőtlenítő kézmosás, és a maszkviselés is”.

Fura, de volt idő, amikor utóbbival kapcsolatban még Müller, sőt az egész kormány teljesen más álláspontot képviselt. Vajon ezzel milyen mértékben járultak hozzá a járvány terjedéséhez?

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

Tíznapos oltókampányt hirdetett a kormány, 45 év felett mindenkit beoltanának

Két emailt is kaptak kedden kora este a háziorvosok „az elkövetkező két hét oltási programjáról” …

Hozzászólás

Close
%d blogger ezt szereti: