Otthon / Friss hírek / Az idegen munkaerőre támaszkodna az Orbán-kormány?

Az idegen munkaerőre támaszkodna az Orbán-kormány?

A külföldi munkaerő importjának visszaszorítását szeretné szorgalmazni Z. Kárpát Dániel, a Jobbik alelnöke. A politikus csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján arról beszélt, hogy a magyar kormányzat továbbra is a multicégek érdekeit részesíti előnyben a magyar munkavállalókéval szemben. 

A Jobbik alelnöke szerint önerőből kellene újraindítani a koronavírus-járvány okozta válságból a magyar gazdaságot, ahelyett, hogy a harcias migránsellenes retorikát alkalmazó kormány százezrével enged be az országba külföldi munkavállalókat, négy év alatt mintegy ötszörösére emelve a számukat.

A politikus szerint ehelyett a magyar fiatalok és inaktívak számára kellene életlehetőségeket teremteni, állásba segítve azokat is, akik “rossz helyre születtek”.

“Továbbra is a multicégek érdekeit szolgálja ki ez a kormányzat a magyar munkavállalók létérdekei helyett, továbbra sem a valós hiányszakmákba érkeznek munkavállalók”

– mondta Z. Kárpát Dániel, hozzátéve: a nemzetközi vállalatok “bemondása” alapján engednek be Magyarországra tömegesen külföldi dolgozókat.

Sürgette, hogy a “brutális” mértékű haszonnal dolgozó munkaerőkölcsönző cégek helyét állami közvetítők vegyék át, az így megtakarított összegek pedig jelenjenek meg a dolgozók bérében.

A jobboldali néppárt politikusa a sajtótájékoztatóján azt szorgalmazta, hogy hozzanak olyan intézkedéseket, amelyek révén a legjobban képzett munkavállalóknak is megérje a külföldre menetel helyett az országban maradás.

A Jobbik régi alapelve a szülőföldön boldogulás

– hangsúlyozta Z. Kárpát Dániel, aki arról is beszélt: a “válogatós, vegytisztán neoliberális”, a felsőbb rétegeknek kedvező családpolitikát olyan módon kell “kiegyenesíteni”, hogy az minden szükséget szenvedőt támogasson.

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

Orbán Brüsszelbe megy pénzt intézni pénteken

Pénteken Brüsszelbe utazik Orbán Viktor miniszterelnök, hogy Ursula von der Leyennel, az Európai Bizottság elnökével …

Hozzászólás

Close
%d blogger ezt szereti: