Otthon / Friss hírek / Felmérés: ledolgozható hátrányban van az összefogás a kormánypártok mögött

Felmérés: ledolgozható hátrányban van az összefogás a kormánypártok mögött

Az Iránytű Intézet legfrissebb felmérése szerint az ellenzéki pártok összesített népszerűsége bár megközelíti, de néhány százalékponttal továbbra is lemarad a Fidesz-KDNP-től.

A pártot választani tudó biztos szavazók körében jelentős, 51 százalékos fölénnyel a Fidesz-KDNP a legnagyobb támogatottságú párt. Az ellenzéki pártok összesített aránya sem haladja meg ezt a magas támogatottságot, bár jelentősen közelíti.

Felmérés

A Jobbik és DK 12-12 százalékon állva a legerősebb ellenzéki pártok. A Momentum 10, az MSZP-Párbeszéd 6 százalékos népszerűséggel rendelkezik. Az LMP, MKKP és Mi Hazánk az 5 százalékos bejutási küszöb alatt állnak.

A felmérés eredménye szerint – a Magyar Kétfarkú Kutya Párttal egyelőre nem számolva- a kormánypártok és az ellenzéki összefogás jelenleg 51-42 százalékos arányban állnak egymással szemben.

A mérésben kitértek arra is, hogy az emberek mit gondolnak az egyetemfoglalásról: a megkérdezettek 19 százaléka teljesen egyetért vele, 15 inkább egyetért, 22 egyet is ért meg nem is, 11 inkább nem ért egyet vele és 17 százalék egyáltalán nem ért egyet a diákok megmozdulásával. Iskolai végzettségek alapján vizsgálva a válaszokat látható, hogy az SZFE diákjainak sztrájkjával leginkább felsőfokú végzettséggel rendelkezők értenek egyet, míg legkevésbé a legfeljebb 8 általánost végzettek.

Ugyanakkor nagyobb egység van abban, hogy a koronavírus-teszteket ingyenessé kellene-e tennie a kormánynak. A teljes népesség közel kétharmada szerint az állam kötelessége, hogy ingyenesen biztosítsa a koronavírus tesztet az egész lakosság számára, 22 százalék szerint költségmegosztásra lenne szükség, 10 százalék mondta azt, hogy ez nem feladata az államnak. A kormánypárti és LMP-s szavazók fele, míg a többi ellenzéki párt szavazóinak több, mint 80 százaléka szerint ez állami feladat lenne.

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

Nem lehet elég korán bevásárolni karácsonyra, év végére elszállhatnak az árak

Karácsonyig mindössze bő két hónap van hátra, ezért érdemes már most számolni az ünnepi kiadásokkal. …

Hozzászólás

Close
%d blogger ezt szereti: