Otthon / Egyéb / Orbánék ügyvédjének cége is nyert a Kisfaludy-pályázatokon

Orbánék ügyvédjének cége is nyert a Kisfaludy-pályázatokon

Mészáros Lőrinc, Simicska Lajos és Puch László panziója után Bajkai István ügyvédi irodájának cége is nyert a vissza nem térítendő állami támogatást nyújtó Kisfaludy hotel- és panziófejlesztési program pályázatán.

A 300 milliárd forintos program újabb nyertese az SBGK irodai szolgáltató és kereskedelmi Kft., amely 6 millió forint vissza nem térítendő állami támogatást kapott az SBGK apartman fejlesztésére, valamint 3 millió forintot a balatonfüredi Kosztolányi társasüdülőre. Az SBGK Kft. tulajdonosai között szerepel egy Andrássy úti villában székelő SBGK ügyvédi iroda, ahol Bajkai István is senior partner – írja az mfor.hu.

A fideszes országgyűlési képviselő egyébként Orbán Viktor, Orbán Ráhel és Tiborcz István ügyvédje, aki mögött több évtizedes, sikeres jogászi pálya áll. Jelenleg Bajkai István parlamenti képviselő és a jobboldali médiabirodalmat összefogó Közép-Európai Sajtó és Média Alapítványban (KESMA) kuratóriumi tagja.

A lap megemlíti, hogy az Orbán-kormány olyan szálloda vagy panziófejlesztéseket finanszíroz közpénzből, amelyek tulajdonosainak minden bizonnyal akadna saját forrása is a beruházásra. Kitérnek arra is, hogy a kormány szerint a Kisfaludy-pályázatokkal nincs semmi probléma: Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára szerint nem politikai szimpátia alapján, hanem kizárólag szakmai alapon dől el az, hogy kik kapnak turisztikai fejlesztési támogatást.

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

Orbán Brüsszelbe megy pénzt intézni pénteken

Pénteken Brüsszelbe utazik Orbán Viktor miniszterelnök, hogy Ursula von der Leyennel, az Európai Bizottság elnökével …

Hozzászólás

Close
%d blogger ezt szereti: