Otthon / Egészségügy / Ilyen a fideszes spórolás: koronavírusos tanárok adatait titkolják – delsomogy.ezalenyeg.hu

Ilyen a fideszes spórolás: koronavírusos tanárok adatait titkolják – delsomogy.ezalenyeg.hu

Kellemetlen beismerni, de úgy néz ki, a felcsúti miniszterelnöknek cseppet sem számít a magyar oktatók és szülők egészsége.

A pontos adatok elhallgatása ugyanis veszélyezteti a higiénikus és biztonságos munkakörnyezethez való jogot.

A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete szerint az, hogy az érdekképviseletek követelése ellenére továbbra sem nyilvános azoknak a köznevelési intézményeknek az összesített listája, ahol megjelent a koronavírus, az átláthatóságot és a védekezést is nehezíti – derül ki a Népszava cikkéből.

EGYRE TÖBB HELYEN JELENIK MEG A KORONAVÍRUS, EGYRE TÖBB A FERTŐZÖTT ÉS EGYRE TÖBB AZ ELHALÁLOZÁS. A KORMÁNYNAK MEG CSAK ARRA VAN ESZE, HOGY ELSUMÁKOLJA AZ ADATOKAT. MÉGIS MIÉRT? MERT ŐK EZZEL IS CSAK JÓL JÁRNAK. 

Az információk visszatartásával ugyanis tök jót spórolhat a Fidesz-kormány.

A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete véleménye az, hogy az Orbán-kormány könnyedén garasoskodhat a tikolózással, mert abban az esetben, ha nem nyilvános, hogy egy-egy iskolai dolgozó hol kaphatta el a vírust, akkor jóval nehezebb bizonyítani, hogy foglalkozási megbetegedésről van szó.

Bizonyítás hiányában pedig nem 100, hanem 60 százalékos táppénz jár a betegség miatt otthon maradóknak. Noha Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere szeptemberben még azt mondta, akinél „vélelmezhető”, hogy munka közben kapta el a vírust, az foglalkozási megbetegedésnek minősül, így 100 százalékos táppénzt kap, erre eddig kevés esetben került sor: a PDSZ felmérését kitöltő, táppénzre kényszerült pedagógusok mindössze 6,6 százaléka kapta meg a teljes összeget – írja a Népszava.

Megint mi vezérli a kormányt? A pénz, a pénz és a pénz. Az, hogy ők minél kevesebbet adjanak, de minél többet elvehessenek. 

Szeptember végén még a koronavírus munkahelyi megbetegedésként kezeléséről szóló pontos jogi szabályozás kidolgozásáról harsogott a csicskamédia. Ez persze azóta sem készült el.

Mondunk még jobbat: valószínűleg soha nem is fog. Szél Bernadett független országgyűlési képviselő érdeklődésére az EMMi ugyanis nemrég közölte, a munkajogi törvények által előírt járandóságok kifizetését előíró külön jogszabályra nincs szükség.

AZ MÁR CSAK GRÁTISZ, HOGY AZ OPERATÍV TÖRZS MEGLEHETŐSEN ÉRDEKESEN ÉRVELT A KORONAVÍRUSSAL FERTŐZÖTT INTÉZMÉNYEK NEVÉT, A MEGBETEGEDETT PEDAGÓGUSOK ÉS DIÁKOK SZÁMÁT TARTALMAZÓ LISTA KIADÁSA ELLEN. LEÍRNI IS SZÖRNYŰ, DE NEM ÉRNÉ MEG NEKIK KIADNI. ÉKES PÉLDÁJA EZ ANNAK, MENNYIT ÉRNEK A FIDESZES CSICSKÁKNAK A MAGYAR EMBEREK. SEMENNYIT. 

A mi egyetlen Müller Cecíliánk a hét elején jogszabályi korlátokról fecsegett, annak ellenére, hogy ezt már jónéhány iskola megtette saját weboldalán.

Népszava érdeklődött az EMMi-nél, valóban jogszabályellenes lenne-e egy intézményi lista nyilvánosságra hozása, de cikkük írásáig nem kaptak tájékoztatást.  

via

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

Szijjártó szerint nincs abban semmi meglepő, ha a magyar kormány kémszoftvert vásárol

„Nincs abban semmi meglepő”, ha Magyarország külföldről vásárol speciális kémszoftvert, mondta Szijjártó Péter külgazdasági és …

Hozzászólás

Close
%d blogger ezt szereti: