Otthon / Friss hírek / Koronavírus: már a fideszesek is zúgolódnak – napi.hu

Koronavírus: már a fideszesek is zúgolódnak – napi.hu

Már nem csak az orvosi kamara és a kormánynak korábban tanácsot adó virológusok sürgetnek szigorúbb járványügyi intézkedéseket, de a Fidesz és a KDNP több képviselője is kevesli a szinte csak maszkviselésre szorítkozó védekezést – írja a hvg.hu.

portál által megkérdezett kormánypárti politikusok szerint meghaladottá vált “az élet menjen a régi kerékvágásban” szemlélet, és ha Orbán továbbra sem kezdeményez észszerű korlátozásokat, maguk fogják kérni tőle, hogy tegye meg.

Korábban a fideszes politikusok is egyetértettek azzal, hogy a gazdaságot nem lehet leállítani, de azóta nagyot fordult a világ.

A járvány terjedésének csökkentése érdekében szinte az összes szomszédos ország szigorított: betiltották a tömegrendezvényeket, korlátozták az üzletekben és vendéglátóhelyeken fogadható vendégek számát, több helyütt azóta részleges kijárási vagy lakhelyelhagyási tilalmat vezettek be. A fertőzések drasztikus felfutása miatt időközben pedig nemcsak a szomszédos országok, hanem az EU legtöbb tagállama további korlátozásokra kényszerült.

Magyarország nem szigorít, amely immár egyre többek szemét csípi a hvg.hu szerint.

Megértem, hogy figyelni kell a gazdaságra, de ez így már nem tartható. Amerre járok, azt hallom, hogy mikor lépünk már, hányaknak kell még meghalni, hogy történjen végre valami

– mondta a lapnak egy dunántúli nagyváros képviselője, aki a nézők előtt tartott focimeccseket megrendezését is ellenzi.

Egy másik, négy hete még az ország működése mellett érvelő képviselő azt nevezte a legaggasztóbbnak, hogy a tavaszi – sokkal enyhébb – hullámhoz képest a kormány most mintha elfeledkezett volna legveszélyeztetettebbnek számító idősekről.

Bár az iskolák szomszédos országokban már meglépett bezárását, illetve digitális oktatásra való átállítását szinte az összes megkérdezett a lehetőleg elkerülendő intézkedések közé sorolta, volt olyan képviselő is, aki szerint ezt is meg kell lépni, ha a héten záruló őszi szünet tapasztalatai azt mutatják, hogy számottevően javult a helyzet attól, hogy az iskolások tömegei nem találkoztak egymással, és nem adták-vitték tovább akár tünetmentesen a fertőzéseket.

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

Szijjártó szerint nincs abban semmi meglepő, ha a magyar kormány kémszoftvert vásárol

„Nincs abban semmi meglepő”, ha Magyarország külföldről vásárol speciális kémszoftvert, mondta Szijjártó Péter külgazdasági és …

Hozzászólás

Close
%d blogger ezt szereti: