Otthon / Friss hírek / Nem árulja el az Emmi, mennyibe került a kiskunhalasi járványkórház – hvg.hu

Nem árulja el az Emmi, mennyibe került a kiskunhalasi járványkórház – hvg.hu

Rétvári Bence államtitkár részletesen leírta, mekkora területen fekszik a kórház és hány konténerből áll, Harangozó Tamás kérdésére azonban nem reagált.

Harangozó Tamás a Honvédelmi és rendészeti bizottság 2020. szeptember végi ülésén kérdezte Pintér Sándor belügyminisztert a kiskunhalasi járványkórházról, aki az Emberi Erőforrások Minisztériumához irányította. Harangozó meg is kérdezte Kásler Miklós minisztert, hogy mennyibe került a mobilkórház felépítése és felszerelése, de Rétvári Bence államtitkár válaszától nem lett okosabb.

Az államtitkár ugyanis válaszában részletezte, hogy a Kiskunhalasi Járványkórház mekkora területen fekszik, hány konténerből áll (225), milyen a kórtermek eloszlása (16-16 van az alacsony és közepes kockázatú, 4 a súlyos állapotban lévő betegeknek), kitért a kórház technikai felszereltségére, de arra nem válaszolt, hogy mennyibe került a kórház felépítése és felszerelése.

Rétvári még írt pár sort arról, hogy a magyar ellenzék nem vesz részt a védekezésben, amit más válasza végén is megjegyzett már. A 150 beteg kezelésére alkalmas kiskunhalasi járványkórház egyébként öt nappal ezelőtt csaknem betelt.

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

Tíznapos oltókampányt hirdetett a kormány, 45 év felett mindenkit beoltanának

Két emailt is kaptak kedden kora este a háziorvosok „az elkövetkező két hét oltási programjáról” …

Hozzászólás

Close
%d blogger ezt szereti: