Otthon / Friss hírek / Orbán Viktor: januárban már oltunk koronavírus ellen – napi.hu

Orbán Viktor: januárban már oltunk koronavírus ellen – napi.hu

Eljött a pillanat, hogy erőből kell betartatnunk a szabályokat – közölte Orbán Viktor kormányfő az állami rádióban péntek reggel a koronavírus elleni védekezés miatti kötelező maszkviselési szabályok szigorításáról.

Hétfőtől – amikortól már a vendéglátóhelyeken és szórakozóhelyeken is kötelező lesz a maszk hordása – a rendőrség erővel lép fel a maszkviselési szabályok betartása érdekében. Újabb járványügyi szigorítást nem jelentett be péntek reggeli rádióinterjújában a miniszterelnök.

A miniszterelnök szerint van elég szakdolgozó a kórházakban, még ha át is kell vezényelni őket. Ez egy katonaélet, ennek nem örül senki, de bírni fogják, és mi is bírni fogjuk – tette hozzá Orbán Viktor.

December végén, január elején lesz már koronavírus-elleni vakcina Magyarországon is. A veszélyeztetetteket valószínűleg januárban be tudjuk oltani, a nagy tömegű vakcina áprilisban állhat rendelkezésre – közölte Orbán Viktor. Ezek az uniós készletekből érkezhetznek Magyarországra, de kínai és orosz

Influenza elleni védőoltás is van, kétszer annyi, mint a korábbi években, ez mintegy 1,4 millió ember oltására elegendő, és még rendeltünk 360 ezret, és van egy pilisborosjenő vakcinagyártónk is van – közölte a miniszterelnök.

TG Facebook Comments

About hellodelsomogy

Check Also

Az Orbán-kormány 4 millió beoltottnál kinyitná a mozikat, a színházakat, az éttermeket, a kocsmákat és a szállodákat

A Magyar Hírlap információi szerint az Orbán-kormány nagy bejelentésre készül, amennyiben megvan a 4 millió beoltott …

Hozzászólás

Close
%d blogger ezt szereti: